Política

Els Verds de Gandia en contra del trasllat de l'escultura d'Antoni Miró

La resta de partits de l'oposició també han opinat i s'han manifestat en el mateix sentit

El portaveu d'Els Verds de Gandia manifesta la total oposició del seu partit al trasllat de l'escultura 25 d'Abril d'Antoni Miró a un altre lloc i la seua substitució per una altra escultura que —com diu l'Alcalde— “representarà millor la ciutat a la que s'arriba”.

Per a Els Verds de Gandia i per a la resta de partits polítics que configuren la bancada de l'oposició municipal, l'escultura del 25 d'Abril, ubicada a l'entrada de la ciutat amb motiu dels 300 anys de la batalla d'Almansa, quan se celebra tradicionalment la derrota del poble valencià i la pèrdua dels furs i drets de l'antic Regne de València, justament, representa una ciutat valenciana que reivindica els seus trets identitaris i recorda a tots els que arriben que som un poble valencià amb voluntat i orgull de ser-ho.

“Justament, al recordar la derrota d'Almansa, és una escultura que també pot servir per aquells que estan satisfets amb el centralisme i els borbons que guanyaren als maulets en aquella malaurada batalla per al poble valencià com a celebració de la seua victòria” ha dit irònicament el portaveu d'Els Verds, Joan Francesc Peris, qui, tot seguit, ha assenyalat que “el que no es pot fer és voler amagar la nostra història, com s'ha fet durant tants anys, i que la gent no sàpiga el que va significar el 25 d'Abril. Ara, en les escoles i instituts, els joves gandians sí que saben el que suposa el 25 d'Abril”.

Per als grups polítics progressites i ecologistes, està clar que el PP vol esborrar del paisatge urbà de Gandia tot el que suposa cultura progressista i valenciana.

Únicament esperen que l'escultura anunciada per a substituir la del 25 d'Abril, no siga un torero i un brau o un jugador de golf a la Marjal” ha conclòs Peris en les seues declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona