Política

La Universitat d'Estiu de Gandia analitza la realitat política del País Valencià

Mentre el PP tira la culpa a qüestions exteriors, els representants de l'oposició coincideixen a puntar que la situació real resulta insostenible

Els jardins de la Casa de la Marquesa de Gandia, ha estat el contenidor on s'ha fet una taula rodona per analitzar la realitat política actual del País Valencià dins del marc de la XXX Escola d'Estiu de la Universitat de València Estudi General.

S'ha de dir que la sala estava a vessar de públic, en part per l'arribada d'afiliats i simpatitzants de cada partit que han aplaudit les intervencions dels seus líders. Cal assenyalar les esbroncades que ha hagut d'aguantar Serafín Castellano. I és que és evident que el PP, que porta 18 anys governant als valencians, és responsable directe de la situació del col·lapse total que pateix el País Valencià.

Cada representant polític, ha manifestat opinions diverses, algunes d eles quals han estat convergents entre sí, mentre que les abocades pel secretari general del PP valencià, han procurat tirar les culpes d ela situació a agents exteriors.

Serafín Castellano (PP)

D'aquesta manera, Serafín Castellano ha fonamentat el seu discurs i les disculpes corresponents a tres factors principals, el primer dels quals ha estat aquell que justificada que el 70% de les decisions de la Unió Europea ens afecten als valencians.

D'altra banda, ha afegit que cal un finançament asimètric perquè el País Valencià no siga qui “pague el pato” d'altres regions que malbaraten sense parar.

Quan al sistema bancari valencià, Castellano ha assegurat davant l'audiència que cal una unió bancària, millorar les infraestructures, i fer reformes estructurals.

Ignacio Blanco (EUPV)

Els tres punts bàsics que ha fet valdre el diputat d'Esquerra Unida, Ignacio Blanco, han estat força significatius. Per al síndic d'EU, el País Valencià es troba en una situació de total col·lapse amb un 30% d'imputats, un 30% d'aturats i un 30% de deute.

Per a Blanco cal canviar les polítiques europees, les lleis sobre Reforma Laboral, Negociació col·lectiva, Pensions, Finançament Autonòmic, Banca Pública.

Finalment, des de la perspectiva d'esquerra Unida del País Valencià, s'opina que hi ha una relació directa entre les polítiques d'inversió en educació i investigació i benestar social.

Enric Morera (Compromís)

Els punts bàsics argumentats per Enric Morera han estat coincidents amb la resta dels representants de la bancada del'oposició. Per a Morera, el primer que cal fer és eliminar les polítiques d'austericidi de la Unió Europea.

Però a més d'aixó, s'ha de prodcurar que al país Valencià la democràcia no estiga segrestada pels poders econòmics i s'ha d'aplicar una fiscalitat justa.

Quan a les solucions que s'hi donen ara mateix, Enric Morera opina que “amb polítiques de dreta no se'n sortirem, cal un model econòmic productiu, s'han de propiciar dimissions dels imputats i s'ha de visualitzar que tenim uns governants submisos a l'Estat”.

Ximo Puig (PSPV-PSOE)

El secretari general dels socialistes valencians ha deixar clar que el País Valencià està en una situació d'emergència, social, política, econòmica i cultural. i és per això que en la seua opinió, cal una regeneració democràtica.

Però en el camp econòmic, Puig assegura que s'ha de fer com abans millor, una reconversió industrial, tot això tenint en compte que la pèrdua de les caixes d'estalvi és com una segona desfeta d'Almansa.

Finalment Puig ha deixar clar i ras que “investigar en educació és invertir en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid
El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

barcelona