Política

Margallo: “Rajoy compareixerà quan ho consideri oportú”

El ministre d'Exteriors recalca la seva “confiança absoluta” en la integritat i honorabilitat de del president del govern espanyol

Demana que el cas Bárcenas acabi judicialment com més aviat perquè “aquesta ombra” no plani sobre Espanya.

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dissabte que no cal tenir el cap dubte que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “compareixerà quan ho consideri oportú i en la forma que cregui oportuna per dirigir-se a la nació i tranquil·litzar l'opinió pública” pel cas Bárcenas.

Margallo ha estat preguntat per la possibilitat que Rajoy comparegui al Congrés per aquesta qüestió durant la roda de premsa que ha ofert a Palma de Mallorca amb el seu homòleg alemany, Guido Westerwelle, per presentar les conclusions de la reunió que han mantingut setze ministres d'Exteriors de la UE per analitzar el futur d'Europa.

El ministre ha recalcat la seva “confiança absoluta” en la integritat i honorabilitat de Rajoy, que ha dit que és el seu principal actiu, ja que seria “incalculable” els diners que ha deixat de percebre en abandonar el seu lloc de registrador de la propietat per a “dedicar la seva vida al servei d'Espanya”.

També ha mostrat la seva confiança en el funcionament de l'Estat de Dret i ha assenyalat que el que ha provat el govern espanyol és que la Fiscalia, l'Agència Tributària i la Unitat de Delictes Fiscals de la Policia són independents. “Amb aquest govern s'han acabat els fiscals, els inspectors i els policies a la carta”, ha assenyalat abans de subratllar que el cas Bárcenas no està afectant a qüestions com la gradual recuperació econòmica de Espanya.

Després de precisar que cal acabar absolutament amb la corrupció, ha assenyalat que el què demana és que aquest assumpte acabi judicialment com més aviat perquè “aquesta ombra” no plani sobre Espanya.

Respecte a la imatge de Espanya a l'exterior per aquest assumpte, ha assenyalat que els espanyols tenen pitjor opinió de si mateixos que els ciutadans d'altres països. Westerwelle ha estat preguntat també per la mala imatge que pot tenir Espanya a l'exterior per aquest assumpte i no ha volgut fer comentaris al respecte perquè ha dit que no volia ficar-se en qüestions de política nacional espanyola.

Tanmateix, en un altre moment de la roda de premsa ha expressat de forma genèrica la seva admiració pel que està fent el govern de Mariano Rajoy al portar endavant les reformes que creu que trauran a Espanya de la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.