Política

EU reclama que Alcoi retire a Federico Trillo el títol de fill adoptiu de la ciutat

El regidor Jordi Tormo considera “intolerable” que mantinga la distinció després de participar presumptament “en el saqueig de les arques públiques”

El grup municipal d'EU a l'Ajuntament d'Alcoi ha registrat aquest matí una moció per a la seua inclusió d'urgència en l'ordre del dia del plenari d'aquesta vesprada perquè es retire el títol de fill adoptiu de la ciutat a l'actual ambaixador a Londres, Federico Trillo. Segons relata Jordi Tormo, regidor de la formació d'esquerres, “és intolerable que aquest personatge continue mantenint ni un sol segons més el títol de fill adoptiu de la nostra ciutat. La presumpta participació en el saqueig de les arques públiques, la compra de silencis i voluntats amb diner negre, la nefasta gestió política amb conseqüències dramàtiques... fan insuportable aquesta taca en el nom d'Alcoi”.

Tormo ha explicat que en els arguments de la moció es posa de manifest el rebuig d'EU des que l'any 2000 Federico Trillo, aleshores president del Congrés dels Diputats, fóra nomenat fill adoptiu de la ciutat. La formació recorda que el ple d'aleshores, amb majoria del PP, va justificar la concessió de la distinció a Trillo per la seua participació en les festes de moros i cristians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.