Política

Administracions

Reivindicació històrica

Medinyà, independència via al Parlament

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis van exposar a quatre grups parlamentaris la voluntat d'independència de Medinyà

La nova llei de governs locals es veu com una oportunitat

El camí perquè Medinyà sigui independent continua el seu curs. La setmana passada, tots els grups municipals de Sant Julià de Ramis van portar aquesta reivindicació històrica de Medinyà al Parlament de Catalunya. Una delegació que va encapçalar l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, i que van integrar Joaquim Mazó (PSC), Pere Pujolràs (UdM), Patrici Oliveras i Jordi Pairó, de CiU, Sixte Galià, del grup municipal Medinyà 1972, i Xavier Sayols, de SI-Bloc Municipal, va entregar un dossier amb totes les accions i iniciatives que s'han dut a terme en els últims divuit anys des de l'Ajuntament i des del col·lectiu Pro-Medinyà Independent.

Representants dels grups parlamentaris de CiU, el PSC, ERC i ICV van rebre la comitiva municipal per sentir els arguments identitaris i d'història que justificaria la independència de Medinyà. L'alcalde, Narcís Casassa, considera que “va ser molt positiva” la presentació del dossier al Parlament. Els grups polítics veuen la nova llei de governs locals, que aviat entrarà al Parlament, una oportunitat per l'objectiu de Medinyà. “Som conscients que el context és molt complicat i és difícil, però potser hem anat al lloc oportú i en el moment idoni”, confirma Casassa.

Els representants polítics van anar acompanyats de Jordi Comas, un dels autors de l'estudi econòmic realitzat per la Universitat de Girona (UdG), que demostra amb dades dels pressupostos dels últims anys que Medinyà té viabilitat econòmica per tornar a ser municipi sobirà i independent, tal com reclama des de fa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.