Política

El jutge ordena fer una còpia de seguretat del contingut de les caixes negres del tren sinistrat a Santiago

Tota la informació es recull en un dispositiu, tipus USB, que analitzarà la policia i que enviarà al jutge Luis Aláez

Les caixes negres tenen capacitat per registrar una mitja hora de veu i dades de diversos viatges

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Santiago de Compostel·la, Luis Aláez, ha ordenat que es faci una còpia de seguretat del contingut de les caixes negres del tren accidentat a Santiago de Compostel·la. De fet, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, a primera hora d'aquesta tarda “s'ha procedit al bolcat de la informació” que contenen les caixes negres del comboi sinistrat, i han afegit que “estan començant a conèixer-ne el contingut”.

Les caixes negres del tren que va descarrilar dimecres passat al voltant de Santiago de Compostel·la, que estan sota custòdia policial, s'han obert en presència del director de Seguretat de Circulació de Renfe, així com una comissió judicial que en dóna fe.

El procediment consisteix a introduir un dispositiu, tipus USB, per bolcar la informació de les caixes. Després, serà analitzada per la policia Judicial, que remetrà un informe al jutge instructor, el titular del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Santiago, Luis Aláez. Les caixes negres tenen capacitat per registrar una mitja hora de veu i dades de diversos viatges, 30 dies o 20.000 quilòmetres. També inclou tots els estats de les senyals per on circula el tren, així com les actuacions que fa el maquinista.

Diumenge va ser posat a disposició judicial el maquinista del tren accidentat a la capital gallega, Francisco José G.A., qui ha quedat en llibertat imputat per 79 delictes d'homicidi, tants com a víctimes mortals ha provocat fins ara el sinistre, i una pluralitat de delictes de lesions, tots ells comesos per imprudència professional. El maquinista ha assumit davant del titular del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Santiago que hauria comès un error humà a l'entrar a 190 quilòmetres per hora en un revolt limitada a 80.

A més, el jutge va acordar la seva llibertat provisional sense fiança, però el maquinista haurà de comparèixer setmanalment al jutjat que es designi. També se li ha prohibit sortir del territori nacional sense autorització judicial durant sis mesos i se li ha intervingut de manera cautelar la llicència professional per a la conducció de ferrocarrils pel mateix termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona