Política

Torró es reunirà amb Miró per a acordar la nova ubicació del monument, però adverteix que no servirà de res

L'alcalde de Gandia assegura que l'artista no ha informat encara de les seues preferències

Insisteix que els visitants no entenen el significat de l'estàtua commemorativa de la batalla d'Almansa i que “no es veu”

Acusa l'oposició d'utilitzar aquesta qüestió per a fer victimisme

L'alcalde de Gandia , Arturo Torró (PP), ha declarat que en un termini màxim de dos mesos espera arribar a un acord amb l'artista Antoni Miró per a buscar una nova ubicació a la seua escultura que es troba en una de les entrades de la localitat. Així, ha asseverat que, si l'escultor no vol participar-hi, “la posarem on vulguem”.

Torró i Miró es reuniran aquesta vesprada en el local de l'escultor, situat a Alcoi, amb el propòsit que ambdues parts puguen arribar a un acord pel que fa la nova ubicació de l'obra. No obstant això, l'alcalde ha ratificat que la reunió “no servirà de res”. Torró ha assegurat que, encara que Miró “no ha informat de les seues preferències sobre la nova ubicació, i després d'anar darrere de l'artista i intentar localitzar-lo”, li oferiran un termini de dos mesos perquè estudie la zona i, si no vol participar-hi, “la posarem on vulguem”, ha asseverat l'alcalde.

Quant al motiu que ha ocasionat la retirada del monument 25 d'abril de 1707, el primer edil ha assenyalat que “ningú entén el que significa”, i que, a més, “no es veu”, ja que per a això, “caldria aparcar el cotxe i no es pot perquè la rotonda es troba en una carretera nacional”. Per aquest motiu, ha afirmat que “es van equivocar els que la hi van ubicar”.

En aquesta mateixa línia, ha considerat que “ha d'estar en un lloc millor”, ja que “ha de tindre una llegenda perquè la gent n'entenga el significat”, alhora que “volem una altra escultura per a l'entrada de Gandia perquè la gent sàpia on arriba”.

Representants del PSPV-PSOE i Compromís van comparéixer en roda de premsa per a sol·licitar a l'alcalde que mantinga la ubicació actual de l'escultura. Segons van assegurar en aquesta compareixença, Lorena Milvaques, representant de Compromís, i Diana Morant, del PSPV, la intenció del govern municipal és reemplaçar l'escultura per lletres que formen el nom de la ciutat de Gandia.

Preguntat pel posicionament de l'oposició, ha assenyalat que “són sempre els mateixos, estan fent bandera i volen fer-se les víctimes” amb aquest assumpte. Així, Torró s'ha mostrat rotund i ha asseverat que, “jo no els faig ni cas”.

Per a ambdues formacions es tracta d'una decisió rebutjada per la ciutadania, intel·lectuals i associacions que han presentat un manifest de defensa de l'escultura. Morant ha assegurat que no és la primera “agressió al patrimoni escultòric, ja va passar el mateix amb els Pinotxos d'Artur Heras”. “El govern del PP ha de respectar l'herència rebuda perquè cada peça respon al treball de l'artista i les lleis impedeixen el trasllat sense comptar amb el permís de l'autor”, va argumentar la socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid
El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

barcelona