Política

Denuncien les actituds antidemocràtiques del PP d'Algemesí

El partit conservador presenta mocions de partit amb paper oficial de l'Ajuntament

El dijous passat es tronà a produir un exemple lamentable i antidemocràtic de l'ús partidista que els governants populars fan de les institucions. Eixe dia, a través del correu oficial de l'Ajuntament, des d'una adreça oficial de l'ajuntament i en tant que institució, s'envià un comunicat oficial en què es dubtava sobre la solvencia d'un hipotètic govern tripartit en aquesta localitat d ela comarca de la Ribera.

Amb aquesta actitud, el PP d'Algemesí ha trencat la norma bàsica de la democràcia de respectar la neutralitat inherent a les institucions. Eixa afirmació, que seria legítima en una nota de premsa del partit que governa, resulta intolerable en una nota de premsa institucional i demostra el segrest de la institució per part del partit que governa.

De fet, per a Més Algemesí, utilitzar una nota de premsa, no per explicar el que fa l'equip de govern, sinó per desacreditar a l'oposició i qüestionar que estiga capacitada per governar “és no saber distingir entre la institució i el partit”.

No és la primera vegada que passa això. Des que estan al capdavant de l'Ajuntament els populars d'Algemesí, han intentat reiteradament apropiar-se de la institució i han intentat inculcar de manera sibil·lina en la població que ells són els únics i legítims inquilins de l'Ajuntament.

Ja en febrer de 2011 es denuncià aquesta pràctica seua, quan utilitzaven l'escut de l'Ajuntament en la seua pàgina o quan en el seu facebook posaven com a pàgina pròpia del partit la de l'Ajuntament. Tot i que degut a les reiterades denúncies de Més Algemesí, eixes irregularitats democràtiques es van corregir, però continuen en amb les mateixes tàctiques.

En el plenari de juny tots el grups aprovaren una moció popular sobre el tema de l'aigua. Tot i que eixa moció era una moció de partit fou presentada, no amb paper timbrat amb el logotip del PP, sinó amb paper oficial de l'Ajuntament. És tal la seua gosadia que ja no s'oculten, sinó que tal i com consta en l'acta de la Comissió d'Urbanisme, la moció fou presentada ppel tinent d'alcalde del Grup Municipal Popular.

El passat dijous anaren més enllà del considerat per la resta de partits polítics que configuren la corporació, del que és tolerable i ja no es tracta d'una confusió més, fruït del cacau mental que tenen, sinó una utilització intencionada i de mala fe dels diners i recursos públics que tenen al seu abast, recursos que, sabent-ho, utilitzaren amb fins clarament partidistes en contra de tota l'oposició.

Més Algemesí, no demana, sinó que exigeix als populars d'Algemesí, que respecten les regles dels joc democràtic, que deixen d'utilitzar els canals oficials i les institucions per atacar a l'oposició i que no es consideren els únics, legítims i autèntics propietaris de la institució, “perquè la institució no és d'ells, ni dels partits amb representació tampoc, és de tots i totes els ciutadans d'Algemesí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.