Política

L'Ajuntament de Castelló convoca una plaça de zelador per a la Basílica

Els socialistes denuncien per inconstitucional la convocatòria i manifesten que és impròpia d'una administració pública

Les bases del concurs oposició discriminen agnòstics, ateus i no catòlics

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha decidit treure a concurs la convocatòria d'un borsa de treball de zelador per a la basílica del Lledó, on s'estipula que les persones que opten al lloc de treball, hauran d'ajudar en les celebracions litúrgiques i atendre les indicacions del prior.

Per a la secretària del grup socialista, Patrícia Puerta, la convocatòria “és irregular, perquè la Constitució remarca que ens trobem en un Estat laic, amb clara separació entre l'església i els poders públics, encara que sembla que el Partit Popular de Castelló no ho té gens clar”.

Per als socialistes de Castelló, aquesta manera de governar s'assembla més a temps pretèrits de la història “feliçment superats” que no al segon decenni del segle XXI.

Entre les funcions assignades al zelador estan, les de obrir i tancar la basílica sempre que hi haja actes religiosos, atendre i tenir cura de la sagristia i l'ajovar litúrgic, ajudar en les celebracions religioses, baixar i pujar la imatge de la patrona i atendre els visitants i pelegrins que s'hi acosten a la basílica.

Els requisits publicats ahir al Butlletí Oficial de la Província, són excloents i discriminatoris per a agnòstics, ateus i no catòlics.

A més d'aquestes qüestions, la síndic portaveu socialista assegura que la convocatòria s'ha fet amb “estivalitat” i traïdoria, amb l'objectiu que passe desapercebuda ja que el termini de presentació de sol·licituds oscil·la entre el 21 i el 31 d'agost respectivament.

S'ha de recordar que aquest grup polític va denunciar no fa molt, sobre l'existència d'altres dues places de sacerdot en la plantilla municipal i plantejà la seua eliminació en la relació de llocs de treball, en considerar poc admissible que l'administració pública municipal haja d'assumir el sou d'unes persones l'activitat de la qual compet exclusivament a l'església catòlica.

Cadascuna d'aquestes dues places de sacerdot, està dotada amb un sou d'uns 20.000 euros anuals i desenvolupen la tasca pastoral a l'ermitori de Lledó i al cementiri, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.