Política

El Govern d'Ontinyent acusa al PP de voler destinar als bancs el superàvit municipal

Els populars han recorregut la decisió del Govern d'invertir la major part dels 1,2 milions d'euros en generar activitat econòmica

El Govern d'Ontinyent ha acusat al PP de Filiberto Tortosa, de voler que el superàvit municipal de 2012 es destine als bancs i no a les persones, després que els populars hagen presentat un recurs contra l'acord plenari que permet invertir la major part dels 1,2 milions d'euros en generar activitat econòmica a la ciutat.

L'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, anunciava que “no anem a permetre que per un capritx de Tortosa i el PP es dinamite el futur d'aturats i empreses” i que, per tant, es va a desestimar la reclamació del PP contra l'acord plenari del passat 18 de juliol, que per iniciativa del Govern d'Ontinyent va aprovar una modificació de crèdits per fer possible accions generadores d'ocupació a la ciutat.

El govern local d'Ontinyent apunta què per a ajudar als que ho necessiten quan més ho necessiten “no es podia esperar més” a que l'anunci de Montoro es fera realitat, i han mostrat la seua “sorpresa” perquè Filiberto Tortosa i el PP d'Ontinyent “desprès de tancar tots els seus anys al govern amb forats de fins a 2,8 milions d'euros, ara vullguen impedir que després d'haver amortitzat 4 milions d'euros en dos anys, no puga destinar el superàvit aconseguit en 2012 a ajudar a les persones”.

Entre les accions a que el Govern d'Ontinyent pretén destinar el superàvit està el retorn del reten de la Policia Local al casc urbà, l'adaptació de l'edifici de l'antic ajuntament per fer-lo accesible, la posada en marxa d'ajudes a particulars per a rehabilitar cases del casc antic, la posada en marxa de l'Alberg Perú o del Pla d'Ocupació promogut per la Generalitat Valenciana i la Diputació, entre d'altres accions.

Aquest acord va obtindre els vots favorables del Grup Socialista, Compromís i EU, però, el Partit Popular de Filiberto Tortosa va votar en contra “de forma incoherent, perquè ens havien demanat que adaptàrem l'antic edifici de l'ajuntament i que ens adherirem al Pla d'Ocupació de la Generalitat i de la Diputació, però quan anem a dotar de diners per fer-ho possible, van votar en contra només per seguir les ordres del seu partit, tot i que això supose deixar a la gent a l'atur”.

En opinió de l'equip de govern, “el PP sempre es posa al costat dels que mes tenen, són el Govern del finançament il·legal i els finiquitos en diferit, dels imputats, dels sobres i dels corruptes. Al costat d'eixe Govern es posa Filiberto Tortosa”.

Jorge Rodríguez assenyalava finalment que al Govern d'Ontinyent “no ens perdonaríem fer tot allò possible per ajudar als que més mal ho estan passat”, fent una crida a la responsabilitat, “a fer política i no al politiqueo, a treballar per la ciutat i no per els partits. Sempre estarem al costat d'aquells que es posen a disposició del treball per la ciutat, però aquells que vulguen torpedinar el futur de la ciutat van a trobar-se amb la nostra oposició frontal”, concloïa l'Alcalde d'Ontinyent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ferran Rodero
Alcalde de Quart (Gent de Quart-Compromís Municipal)

“Compartíem l’objectiu amb el PSC i va ser fàcil trobar-nos”

Quart
política

La sobirania fiscal neix el 2025 però no té data final

barcelona
política

Eufòria de Sánchez i PSOE tot i obviar ‘concert’ i no tenir vots per a la Lofca

madrid
política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona