Política

Tardà regala una samarreta de la Via Catalana a Margallo

El republicà explica al ministre que el proper 11-S serà un dia històric i vol donar-li la samarreta com a record

Demana al govern espanyol que deixi de criminalitzar la manifestació

El diputat d'ERC Joan Tardà ha lliurat aquest dimarts una samarreta de la Via Catalana al ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo. El republicà ha aprofitat la presència del ministre a la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés –en la que s'ha tractat de la situació a Gibraltar– per regalar-li la samarreta de la mobilització impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i demanar al govern espanyol que deixi de criminalitzar la Via Catalana.

Tardà ha explicat al ministre que el proper 11 de Setembre la cadena humana enllaçarà 500 quilòmetres i “tot el món sabrà, també els ciutadans espanyols, que volem votar el nostre futur com a nació”. “Estem convençuts que serà un èxit, com ho va ser l'any 1989 a les repúbliques bàltiques quan es va enllaçar de Vilnius a Tallin”.

El republicà s'ha mostrat convençut que Catalunya exercirà el seu dret a decidir “per molts Margallos i, fins i tot, per molts Rubalcabas que hi hagués”. “Sense cap ànim d'ofendre”, ha precisat.

“Exercirem el dret a decidir. Per cert, a la catalana. Democràticament, pacíficament i cívicament”, ha afegit.

Ha estat aleshores quan Tardà li ha ofert la samarreta al ministre, tot destacant que potser se la posaran 500.000 persones l'11 de Setembre. “Serà un moment històric, senyor Margallo, i jo vull que vostè la guardi com a record”, ha indicat.

En aquest moment, el president de la comissió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat a Tardà que se li estava acabant el temps, i el republicà li ha demanat que no li tregui la paraula. “Vostè senyor Duran no em traurà la paraula”, ha demanat Tardà. A vostè com a qualsevol altre”, ha respost el democratacristià.

Tardà ha començat la seva intervenció subratllant que ell no és espanyol però mostrant la seva solidaritat amb els ciutadans andalusos i gibraltarenys que s'estan veient perjudicats per la frivolitat i la “perversió política” del govern de l'Estat, al qual ha acusat d'utilitzar el penyal per distreure l'atenció i que no es parlés del cas Bárcenas durant l'estiu.

El republicà ha assenyalat les contradiccions de l'executiu popular en la qüestió de Gibraltar i ha preguntat al ministre com pretén resoldre el conflicte “sense apel·lar al diàleg, al dret internacional i, sobretot, al respecte a la voluntat dels ciutadans de Gibraltar”.

En aquest sentit, ha recordat que els gibraltarenys ja van expressar que volien continuar sent britànics i ha lamentat que l'Estat no respecti la voluntat de les persones en aquest cas i, en canvi, la tingui molt en compte en el cas de Ceuta i Melilla.

També ha denunciat la incoherència de defensar que “els gibraltarenys no poden decidir el seu futur perquè són una colònia però, segons vostès, els catalans tampoc podem decidir sobre el nostre futur perquè no som una colònia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona