Política

24 alcaldes del Maresme signen una declaració a favor del dret a decidir

La ‘Declaració de Vilassar de Dalt' crida a la ciutadania a participar en la Via Catalana el proper 11 de Setembre

Adverteixen l'Estat que no es tracta d'una “tempesta d'estiu” i que vagi amb compte amb la “rierada de ciutadans que reclamen democràcia”

24 dels 30 alcaldes del Maresme han signat aquest dijous la Declaració de Vilassar de Dalt a favor del dret a decidir i en la que insten els seus conciutadans a participar en la Via Catalana del proper 11 de Setembre. “Fem una crida a la ciutadania del Maresme a sortir al carrer per manifestar la seva voluntat d'exercir el dret a decidir”, manifesta la declaració signada a Vilassar de Dalt.

Pràcticament tots els alcaldes del Maresme, a excepció dels cinc que té el PSC (Tiana, Dosrius, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Òrrius) i d'una alcaldessa independent (Sant Cebrià de Vallalta), han subscrit aquesta declaració unitària en la que donen un clar suport al dret a decidir, a la consulta sobre el futur polític de Catalunya i a la independència. Així, els alcaldes es comprometen a participar “activament” en el procés que Catalunya ha iniciat cap a l'autodeterminació.

Els signants (de CiU, ERC i CUP) tenen també el suport d'altres exalcaldes i diputats, com és el cas de Salvador Milà (ICV), Pere Aragonès (ERC) o Benet Maimí (UDC).

El lloc triat per fer aquest “pas endavant” tampoc és casual. Vilassar de Dalt té interposats dos contenciosos per no penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament i per exercir la sobirania fiscal.

En aquest sentit, la declaració també expressa la seva solidaritat amb els municipis que han estat “perseguits” per la Delegació del govern espanyol per no penjar la bandera espanyola, impulsar la sobirania fiscal o declarar-se territori lliure i sobirà. Així, insten la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna a “deixar de bombardejar” amb contenciosos les decisions dels plens municipals relatius als símbols i gestió d'impostos.

“Fem un pas plegats per construir un país des del territori. La llibertat no s'exerceix contra ningú”, ha explicat l'alcalde vilassarenc, Xavier Godàs.

De la seva banda, el batlle de Premià de Mar i president de l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Miquel Buch, ha comparat el camí de Catalunya cap al dret a decidir amb les rierades que, sovint, sacsegen els pobles del Maresme: “Això no és cap tempesta d'estiu i l'Estat ha d'anar amb compte amb la rierada de ciutadans que demanem el dret a decidir, la democràcia”. “A cada trava que ens posin hem de respondre amb valors positius”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.