Política

Compromís per Torrent denuncia la manca de rigor en els comptes municipals

La coalició valencianista assegura que la vila no compleix els objectius recomanats pel ministeri

Compromís per Torrent denuncia la total falta de respecte del PP, tant als ciutadans com als grups municipals de l'oposició, atés que no s'ha facilitat ni publicat l'Informe d'Estabilitat, anunciat i compromés pel partit que sustenta la maoria absoluta de l'Ajuntament.

Segons sembla, el PP vol que tant l'oposició com els ciutadans de Torrent facen un nou acte de Fe per a creure's les seues afirmacions sense poder avaluar les dades contingudes a l'informe.

Respecte les dades oferides, sobre la liquidació del Pressupost de 2012, des de Compromís no podem donar crèdit a les afirmacions triomfalistes tota vegada que és falsa l'afirmació de que: “por primera vez el consistorio posee capacidad financiera”, derivada d'oferir un resultat pressupostari positiu.

La realitat, per a la coalició valencianista denunciant, és ben distinta, perquè al contrari del que diu ara el PP, durant els anys 2008, 2009 i 2011 el resultat pressupostari de l'Ajuntament també va ser positiu.

Per a Compromís, el problema financer de l'Ajuntament de Torrent no s'identifica pel seu resultat pressupostari, sinó que a llarg termini gasta molt més que ingressa. Perquè encara que en 2012 el PP ha donat una tresoreria positiva de més de 6 milions d'euros, és una dada enganyosa, al no contemplar-se el préstec de pagament a proveïdors per valor de 12'7 milions d'euros que el PP ha traslladat del curt termini al llarg termini.

Si no es contemplara aquest artifici comptable, i ens atenguérem a la realitat, la tresoreria seria negativa i no positiva per eixos 6 milions d'euros. Un resultat de tresoreria, que per altra banda estaria en consonància amb els d'anys anteriors, quan al Consistori hi havia un altre Interventor.

A més, a parer de la coalició, el PP amaga als ciutadans les dades del pressupost que no vol oferir, com per exemple que hi hagué una desviació d'ingressos reals de més de 9 milions d'euros sobre el que s'havia pressupostat definitivament per a 2012. Això vol dir que les previsions finals del PP han errat més d'un 12% respecte les quantitats d'ingressos reconegudes com a cobrables al final de l'exercici 2012.

Però hi ha més, de la quantitat final d'ingressos reconeguts com a cobrables, l'Ajuntament va recaptar un 15'9% menys.

Per a Compromís per Torrent, el PP oculta la dada més important a la ciutadania: el Compte del Resultat Econòmic sumat al Patrimonial, dóna un Resultat Negatiu de 4.072.553'19€, o siga una descapitalització municipal alarmant.

Finalment, quant al quadre de Finançament Municipal, es pot observar que la partida de Deutes a Llarg Termini per Préstecs Rebuts és de 78.801.243€. Si comparem aquesta xifra amb els Drets Reconeguts com a Cobrables del Pressupost de 2012: 66.252.923€, ens dóna que el deute financer a llarg termini és del 119% de totes les quantitats reconegudes com a cobrables en eixe any, una xifra que per a Compromís impossibilita qualsevol inversió municipal de calat en el que resta de legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona