Política

opinió

La Declaració de Vilassar no és una rierada d'estiu

Malauradament, al Maresme estem acostumats a patir rierades. Sabem que n'hi ha poques, però quan baixen, no hi ha res que les pari. Per més esforços i inversions que s'han anat fent, quan ens plou d'aquella manera que ens plou a l'estiu, a vegades les rieres no es poden aturar. L'aigua segueix el seu curs natural, salva totes les traves i canalitzacions i fa camí per arribar al mar. Bé que ho sabem la gran majoria d'alcaldes i alcaldesses del Maresme a les quals ens van reunir dijous passat a Vilassar de Dalt per signar un document de suport a la Via Catalana per la Independència. La Declaració de Vilassar de Dalt  té l'objectiu d'expressar la solidaritat amb els municipis perseguits per la delegació del govern de l'Estat espanyol, treballar perquè els nostres municipis participin activament en el procés cap al ple exercici de la nostra sobirania com a país i, sobretot, continuar treballant per assegurar el benestar de tots els nostres ciutadans i ciutadanes.

Que quedi clar que aquesta declaració no és cap tempesta d'estiu d'aquelles que tenen una gran intensitat i que dura poc temps. Ni de bon tros. No estem sols. Anem, plegats, en una rierada de gent que demanem el dret a decidir, que, en definitiva, és el dret a exercir la democràcia. Els ajuntaments som la primera porta on el ciutadà truca. Tenim com a objectiu principal gestionar per assegurar tots els recursos pels ciutadans, però també som els primers que detectem quines són les inquietuds i anhels de la ciutadania. I a dia d'avui, sentim la necessitat d'una forta majoria de poder expressar lliurement el dret a decidir. Hi ha dos fets diàfans i públics que evidencien que el que vàrem fer a Vilassar de Dalt és quelcom que una gran majoria de catalans i catalanes exigeixen: poder expressar lliure i democràticament la seva voluntat i decidir si Catalunya ha d'esdevenir un estat sobirà o no.

 I em refereixo a la diada nacional de Catalunya de l'any passat, que va esdevenir un punt d'inflexió de la societat i del seu teixit social, i a les eleccions al Parlament posteriors, amb la participació més alta dels darrers 30 anys. Tots els partits que hi van concórrer ho van fer a l'entorn del debat del dret a decidir. I els resultats van donar una majoria àmplia als partits que es comprometien a exercir-lo. L'Estat ha d'anar en compte amb el que està passant a Catalunya, no n'ha de quedar al marge. Vivim sotmesos a constants atacs per part del govern espanyol. La seva voluntat vol posar fi a la nostra singularitat. La campanya contra les postures polítiques municipals iniciada per la delegació del govern de l'Estat a Catalunya o l'aprovació del projecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local és només una mostra del que és capaç de fer el govern del PP en contra dels qui no pensen com ells.

Els alcaldes del Maresme hem dit prou. Demanem i reclamem que els ciutadans dels nostres municipis tinguin el dret a poder decidir el seu futur. I animo tots els ciutadans i ciutadanes del Maresme, que per provocar els mateixos efectes d'una rierada, sortim al carrer cívicament amb la Via Catalana per la Independència per reivindicar un dels drets més bàsics, que és el de decidir quin ha de ser el nostre futur. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.