Política

ERC denuncia que el govern espanyol vol aixecar fronteres amb la prohibició de la Via Catalana al País Valencià

ERPV convoca la militància a Vinaròs el proper Onze de Setembre malgrat la decisió

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha criticat l'actitud del govern espanyol amb la Via Catalana al seu pas pel País Valencià. La prohibició del tram que unia Vinaròs amb el sud de la Via Catalana ha estat interpretat pel portaveu republicà com “l'aixecament d'una frontera” entre els dos territoris. “És curiós com aquells que ens acusen de voler posar fronteres, no tenen cap problema en intentar crear-ne de noves”, ha explicat a través d'un comunicat. Malgrat la prohibició del tram valencià de la cadena humana, Esquerra del País Valencià ha fet una crida a la participació a tots els valencians per “plantar cara a aquest atac a la democràcia”.

Bosch ha advertit que “el govern espanyol vol minimitzar l'impacte de la Via Catalana i és, per això, que ha demanat que tothom estigui mobilitzat perquè la Via sigui un èxit tot i les traves que posi l'Estat”. Precisament ERPV ha ampliat aquesta convocatòria a tots els valencians perquè, malgrat la prohibició que ha decretat aquest dilluns la subdelegació del govern espanyol a Castelló, la cadena humana acabi enllaçant amb Vinaròs.

El portaveu d'ERC a Madrid també ha anunciat que preguntarà al ministre de l'Interior espanyol les raons de la prohibició i el doble raser entre Catalunya i el País Valencià. La subdelegació del govern espanyol a Castelló al·lega motius de seguretat per prohibir el tram valencià de la cadena humana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.