Política

“No ens hem d'apartar ni un mil·límetre del full de ruta”

El president de la Generalitat insisteix que el poble de Catalunya “ha de ser consultat l'any vinent sobre el seu futur polític”

Demana que tot el procés “sigui gestionat amb seny”, perquè “només fent bé les coses podrem aconseguir els nostres objectius”

Assegura que la Via Catalana serà una “gran mostra de patriotisme, de civisme i de compromís

“El full de ruta està traçat: dret a decidir, consulta, transició nacional i forma d'Estat”, ha assegurat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, durant el tradicional missatge institucional amb motiu de la diada nacional de Catalunya. Mas creu que al costat del full de ruta hi ha un “catalan way, una via catalana, una manera de fer: democràcia, diàleg, legalitat, civisme, esperit pacífic, amplies majories i respecte a les minories”. Per aquest motiu, considera que Catalunya no s'ha d'apartar “ni un mil·límetre d'aquest full de ruta, però tampoc de la via catalana o manera de fer” perquè és “responsabilitats de tots” fer la Transició Nacional i “cal fer-la bé”.

Mas, que ha assenyalat que el seu càrrec institucional “aconsella” a no ser present demà a la Via Catalana, ha volgut remarcar el seu “compromís” amb el país, tot assegurant que el poble de Catalunya “ ha de ser consultat l'any vinent sobre el seu futur polític”. I ha afegit que està disposat “a utilitzar tots els instruments democràtics i legals” que estan a les meves mans “per facilitar que els ciutadans de Catalunya puguin decidir el seu futur com a país”. El president també ha expressat la seva voluntat que tot aquest procés “sigui gestionat amb seny”, perquè “només fent bé les coses podrem aconseguir els nostres objectius”.

Mas ha recordat que la gran manifestació de la Diada de l'any passat “va demostrar la fermesa de la nostra voluntat col·lectiva i el nostre anhel per decidir el nostre futur democràticament, pacíficament i en llibertat”. I ha assegurat que demà “tornarem a tenir una gran mostra de patriotisme, de civisme i de compromís” durant tots els actes que se celebraran, especialment a la Via Catalana, “quan centenars i milers de ciutadans enllaçaran les seves mans per expressar de nou aquest anhel de llibertat, de pau, de democràcia i de justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.