Política

Activen el pla de risc sísmic al voltant del magatzem de gas Castor a Vinaròs

La Generalitat valenciana farà un seguiment de situació zero en la zona on s'ha produït aquesta matinada un sisme de 4,2 graus

El projecte intenta aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat del mar per subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema

El Ministeri d'Indústria va ordenar el passat 26 de setembre el cessament temporal de l'activitat d'extracció de gas en la planta per a investigar les causes de l'augment de l'activitat sísmica

La Generalitat ha activat el pla de risc sísmic en fase de seguiment, davant el sisme registrat aquesta matinada de 4,2 graus d'intensitat en l'escala de Richter al voltant del magatzem subterrani de gas natural Castor, davant de les costes de Vinaròs i que ha afectat les Terres de l'Ebre.

Segons un comunicat de la Conselleria de Governació, en concret s'ha activat el seguiment situació zero als municipis de Peníscola, Vinaròs i Benicarló. L'activació d'aquest pla suposa mantindre la comunicació amb el Consorci de Bombers, Subdelegació del Govern, els ajuntaments de Peníscola, Vinaròs i Benicarló, així com amb els serveis municipals, CICU i Policia de la Generalitat, per fer un seguiment de la situació.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des d'ahir a la nit quinze telefonades relacionades amb els moviments sísmics produïts en aquesta zona, segons les mateixes fonts.

El projecte Castor, amb una inversió de 1.200 milions d'euros, intenta aprofitar un antic pou petrolífer a 1.750 metres de profunditat del mar per a subministrar fins a un terç de la demanda de gas del sistema.

Pel que sembla, la injecció de gas ha provocat des del passat 13 de setembre vora 300 sismes, la majoria de baixa intensitat.

El Ministeri d'Indústria va ordenar el passat 26 de setembre el cessament temporal de l'activitat d'extracció de gas en la planta per a investigar les causes de l'augment de l'activitat sísmica en la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foc creuat amb la mirada a Gaza

Beirut

Junts i el dilema Illa-Sánchez

Madrid
Josep Triadó
Alcalde de Premià de Dalt (Junts)

“Volem ser coneguts com a referent de poble saludable”

Premià de Dalt
Joan Baliarda
Cap de l’oposició de Premià de Dalt (Veïns de Premià de Dalt)

“Fa deu anys que només es parla de fer habitatge públic a Can Nolla”

Premià de Dalt

A la recerca de la qualitat de vida

Premià de Dalt
guerra a europa

Kíiv alerta que Bielorússia està acumulant tropes a la seva frontera nord

barcelona
estat francès

Macron tanca aquest dilluns les consultes per nomenar un nou govern

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona