Política

Fabra demanarà a Soria el tancament de Castor si no hi ha garanties de seguretat

El president de la Generalitat ha eixit “satisfet” de la reunió que ha mantingut amb el ministre d'Indústria

El govern valencià no exigirà el tancament fins que no estiguen finalitzats els informes que analitzen una possible relació entre els sismes i l'activitat de la planta de gas a Vinaròs

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat aquest dilluns que si els informes sol·licitats per a analitzar la possible relació dels sismes amb l'activitat d'emmagatzematge de gas denominat Projecte Castor, enfront de la costa de Vinaròs, apunten que la causa d'aquests moviments són els treballs en la plataforma “per descomptat” demanaran el cessament definitiu de la seva activitat.

Així ho ha destacat Fabra, després d'assistir a una reunió en el Ministeri d'Indústria amb els responsables de les administracions afectades pels sismes i el ministre del ram, José Manuel Soria. En concret, en la reunió han estat presents el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner; la delegada del Govern a Catalunya, María Llanos de Luna; el sotsdelegat de Govern de Tarragona, Jordi Sierra; el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramón Espadaler; i els alcaldes de Benicarló, Marcelino Domingo; Peníscola, Andrés Martínez i Vinarós, Juan Bautista Juan.

Per a Fabra, l'important en aquests moments és transmetre un missatge “de tranquil·litat” a la ciutadania, de manera que ha apuntat que fins que no hi haja “absoluta seguretat” que no es va a produir cap alarma o moviments sísmics de nou en la zona, “l'activitat en la plataforma no es reprendrà”.

El president valencià ha considerat que la reunió ha sigut “molt positiva” perquè totes les administracions havien de reunir-se per a traslladar al Ministeri la “inquietud” que tenen els ciutadans de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.