Política

maresme

El govern de Teià es trenca i CiU deixa en minoria l'alcalde

La federació nacionalista acusa els socis de Gent de Teià de “manca de diàleg” i de “menyspreu”

Joan Castan assegura que va ser el seu grup qui va convidar la formació a marxar

El pacte de govern entre els independents de Gent de Teià i CiU s'ha trencat poc abans de complir un any i mig d'entesa. En un comunicat fet públic ahir, la federació nacionalista anunciava que els quatre regidors que compartien responsabilitats amb els cinc membres de Gent de Teià abandonaven els càrrecs i tornaven a l'oposició. Aquest fet deixa en minoria el grup encapçalat per l'alcalde, Joan Castan. En l'escrit que ha fet pública la formació sortint es valora com a positiva la feina feta durant aquest mesos en els quals els regidors convergents van ser titulars d'Hisenda, Cultura, Urbanisme, Recursos Humans, Joventut, Cooperació, Educació i Habitatge. “En el govern ens hem trobat en situacions inacceptables i en molts casos de menysteniment vers els nostres regidors, que ens ha portat a prendre aquesta decisió gens fàcil”, recull el comunicat que afegeix com a principals causes de la ruptura “la manca de predisposició pel diàleg, pel consens i per la presa de decisions conjuntes”. La convivència entre les dues forces, malgrat haver arribat a una entesa inicial per “garantir la governabilitat del poble” no ha estat senzilla i, fonts municipals confirmen que les tensions entre els dos grups eren cada cop més evidents i menys superables.

Motius diferents

L'alcalde de Teià, Joan Castan (Gent de Teià), ha destaca la “bona feina” que s'ha fet en aquest temps des de les àrees governades per CiU, però ha discrepat dels motius que explica la federació nacionalista. “En els darrers temps s'havien multiplicat els moments de tibantor i s'havia plantejat la possibilitat que marxessin”, assenyala l'alcalde. Per Castan, el trencament no l'ha generat Gent de Teià. “La voluntat de CiU s'ha vist que no era la de formar equip i en més d'una ocasió ha posat en dubte l'autoritat de l'alcalde. Semblava que tinguéssim l'oposició dins del govern”, destaca Joan Castan que, tot i això, manté que lamenta que s'hagi arribat “ a un punt sense retorn”.

Pel què fa a governar en minoria, Castan afirma que la seva formació “té prou forces i il·lusió, perquè la feina grossa ja la vam fer sols a l'inici del mandat”. En aquest sentit, l'alcalde destaca la renegociació del deute de l'Ajuntament i la millora dels serveis com algunes de les fites aconseguides. Malgrat que tal i com s'hapublicat en el web de l'Ajuntament, Gent de Teià no descarta arribar a acords amb les altres forces polítiques, de moment no es planteja buscar cal altre soci de govern.

Joan Castan, a més, veu poc probable que CiU impulsi des de l'oposició una moció de censura per fer-lo fora de l'alcaldia. “No hi ha cap argument vàlid per fer-ho i, en tot cas, hauria de donar explicacions al poble”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.