Política

Camacho demana a CiU i PSC abandonar “complexos i prejudicis” i unir-se al 12-O

La presidenta dels populars catalans assegura que la convocatòria d'aquest dissabte a la plaça de Catalunya és “festiva”

Anuncia que es vol reunir amb Duran i Rivera per plantejar-los la proposta de finançament singular

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha tornat a reclamar a PSC, Unió i fins i tot “als moderats de CDC” que deixin a una banda els seus “complexos, prejudicis i personalismes” i s'uneixin demà a la manifestació del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, a favor de la unitat d'Espanya.

“Pere Navarro (PSC) i Josep Antoni Duran i Lleida (UDC) confonen la concentració de demà amb una de caràcter polític, però és festiva. Haurien de ser-hi aquí, i si no volen és perquè tenen molts prejudicis en la defensa de seguir sent catalans i espanyols. És moment de deixar prejudicis, complexos i personalismes”, ha dit.

En una roda de premsa a la seu barcelonina del partit, Sánchez-Camacho ha opinat que “si hi ha algun denominador comú” amb aquests partits, “demà haurien d'estar en la concentració per damunt de plantejaments ideològics”.

Per això ha fet una crida als militants d'Unió “que creguin que la situació està anant al límit”, als “socialistes de bona fe que creguin que Catalunya no s'ha de trencar i separar”, i als “votants moderats de CDC que han quedat orfes davant un partit que s'ha convertit en una ERC-bis”.

“És una concentració cívica, festiva, pacífica i democràtica, en la qual demanem la participació massiva perquè per damunt d'ideologies està la nostra convivència i llibertat”, ha explicat, reiterant que “aquells que no abonin el nostre model de convivència no està convidats”, en referència a grups d'ultradreta que es concentraran en altres parts de la ciutat.

D'altra banda, ha assegurat que confia a poder reunir-se la setmana que ve amb els líders d'Unió i Ciutadans, Josep Antoni Duran i Lleida i Albert Rivera, respectivament, per plantejar-los la seva proposta de nou model de finançament per a Catalunya, com ja va fer amb Pere Navarro (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona
estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

barcelona