Política

Oltra denúncia que Elx no disposa d'un aparell per a fer mamografies des de fa dos mesos

Compromís critica que la lluitat contra el càncer de mama no siga una prioritat per al Consell

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha qüestionat l'esforç del govern de la Generalitat en la prevenció i el tractament de càncer de mama. Oltra ha argumentat la seua crítica denunciant que el centre de salut d'Altabix d'Elx no disposa de l'aparell per a fer mamografies des que es va avariar el passat 2 de setembre, una situació que, segons la diputada, ha deixat 2.500 dones sense la revisió anual. “Les campanyes contra el càncer de mama sempre han fet molta menció a la prevenció i el que no pot ser és que ens trobem amb centres de salut on hi haja un aparell per a realitzar mamografies avariat i el govern valencià no pose una solució immediata. Tots sabem que la detecció precoç és una assegurança de vida”, ha subratllat. En aquest sentit, ha instat la Generalitat a adquirir un nou aparell o a reparar el ja existent de forma immediata.

La parlamentària també ha considerat injustificable que des del govern del PP s'estiguen posant entrebancs als tractaments de les dones que pateixen aquesta malaltia “amb la instauració del repagament de fàrmacs entre els quals s'han inclòs els que s'empren en la lluita contra el càncer de mama”.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.