Política

La bandera espanyola no oneja a L'Ajuntament de Balaguer per falta de pressupost

L'alcalde argumenta que el consistori no es nega a penjar-la però té els comptes prorrogats i no pot fer la inversió que suposa instal·lar un nou pal al balcó

Assegura que la majoria dels ciutadans i forces polítiques del municipi s'identifiquen amb les ensenyes que pengen de la façana del consistori: la catalana, l'europea i la de Balaguer

L'Ajuntament de Balaguer assegura que no té la bandera espanyola penjada al balcó del consistori per manca del pressupost necessari per instal·lar un nou pal. Ara només onegen la senyera, la bandera europea i la de la ciutat.

L'alcalde de la capital de la Noguera, Josep Maria Roigé (CiU), ha explicat aquest dimarts a l'ACN que col·locar aquest nou pal suposa una inversió que no poden fer perquè “tenim el pressupost prorrogat i no podem fer inversions”. “Fins que no tinguem aquest pressupost no podem penjar el pal”, ha insistit.

En aquest sentit, ha argumentat que no es poden “posar la bandera i que després caigui, ho hem de fer bé i d'una forma tècnicament correcta i, per tant, vol dir un mínim d'inversió per la qual necessitem pressupost per fer-la”.

Roig ha admès que la bandera espanyola no oneja al balcó consistorial “per una qüestió de principi polític” ja que la majoria de la ciutadania i de les forces polítiques amb representació al municipi “considera seves les banderes que ja hi ha” penjades al balcó de l'Ajuntament: la senyera, l'europea i la de la ciutat.

Amb tot, ha reconegut que la legalitat obliga a hissar la bandera de l'Estat espanyol i ha afirmat que des de l'Ajuntament “no ens neguem a penjar-la” tot i que per poder-ho fer cal instal·lar un altre pal al balcó, ha explicat. “Fins que no tinguem pressupost per col·locar aquest pal no ho podem fer”, ha insistit. Aquest és l'argument que ja ha utilitzat el consistori en els requeriments que li ha fet la delegació del govern de l'Estat a Catalunya per no tenir penjada la bandera espanyola.

D'altra banda, l'Ajuntament de Balaguer és un dels que està pagant els seus tributs a l'Agència Tributària Catalana. La delegació del govern de l'Estat a Catalunya va denunciar l'acord del ple del mes de març en què el consistori balaguerí va prendre aquesta decisió. L'Ajuntament també forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), del qual Roigé n'és vicepresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.