Política

Es presenten a Torrent 40 esmenes a les ordenances fiscals proposades

Les objeccions demanen la congelació de tarifes i un pagament en funció de la renda

Compromís per Torrent ha presentat una bateria de 40 esmenes a les Ordenances Fiscals proposades pel govern del Partido Popular per a l'any 2014.

Entre les al·legacions registrades, Compromís ha presentat una esmena a la totalitat a l'impost de l'IBI mentre el govern municipal no informe sobre si la recaptació global, amb el padró de l'any passat, serà igual o inferior a les quantitats recaptades en 2013.

En l'impost sobre vehicles des de Compromís s'ha insistit en el fet que les bonificacions sol·licitades, després de la meritació de l'impost, produïsquen efectes per trimestres vençuts, en contra de la pèrdua d'aquest dret una vegada s'ha lliurat el rebut, tal i com ve redactat en la proposta d'ordenança. També s'ha proposat ampliar la bonificació al 100% en el cas dels vehicles totalment elèctrics.

Als edificis catalogats i protegits, Compromís ha demanat que el percentatge de bonificació en les obres siga del 95% en compte del 50% proposat pel PP. Així també s'ha demanat que la base regulable exempta de pagament s'establisca en 300€, una bonificació que ha desaparegut amb l'actual redacció. En aquest sentit també s'ha exigit que la base exempta s'amplie a 750€ en el cas d'obres de rehabilitació, regeneració i renovació de caràcter obligatori regulades per la nova Llei 8/2013 de la Generalitat Valenciana.

Un punt negre

El punt més negre d'aquestes ordenances fiscals és, segons Compromís, el que afecta les plusvàlues que l'Ajuntament liquida a les persones desnonades forçosament de la seua única vivenda habitual. En aquest cas Compromís ha proposat una bonificació del 99%, sobre la quota final, a totes les persones i famílies afectades per aquest impost.

Taxes a dojo

Quant a les taxes per Expedició de Llicències Urbanístiques, taxa per Proves de Selecció, Bonificacions a la Taxa de Clavegueram, Taxa Celebració de Bodes Civils, i els preus públics relacionats amb les delegacions de Joventut i la Prestació d'Ajuda Domiciliària s'ha insistit en la progressivitat, en funció de les quantitats pressupostades al cas de les Llicències, i la progressivitat, en funció de la renda, en la resta d'aquestes taxes i preus públics.

Sobre la Taxa de Retirada de Vehicles, o grua, Compromís ha proposat reduir un 25% la tarifa de desenganxament en presència del propietari. En sentit contrari, Compromís ha demanat un increment substancial tant en la tarifa d'abocaments industrials, catalogats com “d'alt potencial contaminant”, com en la Taxa d'Aprofitament del Domini Públic per transport d'energia a les companyies elèctriques, on s'ha proposat un increment del 14'7%.

La taxa fiscal que més esmenes ha rebut per part de Compromís ha sigut la d'Expedició de Documents Administratius, en concret 10, en especial la concernent a l'eliminació de la Taxa per Informes de la Policia Local en accidents, conflicte entre particulars, etc.

Finalment, Vicent Beguer ha manifestat que convocar la Comissió Extraordinària, on es debaten les Ordenances, el mateix dia i a la mateixa hora que la concentració, a la porta de l'Ajuntament, en favor de l'Escola Pública, és un fet que deixa ben a les clares l'actitud del PP: Tancar-se en un despatx d'esquenes als problemes de funcionament dels serveis públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona