Política

maresme

ERC i el PSC incorporen CiU al govern d'Alella en un “pacte de país”

Els tres regidors de la federació nacionalista garanteixen la majoria absoluta amb els sis republicans i la representant socialista

Les tres formacions acorden votar per separat les qüestions d'àmbit nacional

El govern d'ERC i el PSC d'Alella ha afegit aquest migdia els tres regidors de CiU. Amb la nova incorporació es consolida una majoria molt sòlida: deu de tretze regidors i a l'oposició es queden els dos edils de Gent d'Alella i el portaveu del PP. L'alcalde, el republicà Andreu Francisco, ha destacat que el nou escenari de forces es fonamenta en la situació política que està vivint el país. “Els ajuntaments som una peça clau per tirar endavant aquest procés i és per això que ERC + Sumem per Alella, Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya a raó de les circumstàncies històriques que viu el país i de la demanda majoritària dels ciutadans arribem a un pacte per tal de treballar institucionalment des del nostre àmbit per tal que se celebri la consulta”, es recull en el pacte de govern. L'acord també precisa que tant ERC com CiU “treballaran pel sí en aquesta consulta”. El PSC, de la seva banda, demanda respecte davant les discrepàncies ideològiques i constata que les formacions podran votar de forma diferenciada en aquelles qüestions d'àmbit nacional.

Repartiment de carteres

La incorporació de CiU al govern d'Alella comporta un seguit de canvis en l'estructura. Així, dels tres regidors de la federació nacionalista només la portaveu tindrà responsabilitats delegades. Cristina Xatart assumirà la direcció d'una nova àrea de nova creació: Promoció d'Alella, vinculada directament a Turisme “però amb una visió més àmplia” i que fins ara conduïa Isabel Nonell (ERC). També assumeix la primera tinença d'alcaldia, en mans fins ara de Frederic Salas. Els altres dos regidors no tindran cartera, de moment. Amb la cessió de la primera tinença d'alcaldia a CiU, ERC passa a tenir la segona i el PSC la tercera. Nonell s'encarregarà a partir d'ara de la regidoria de Comunicació, que estava dins de les atribucions d'alcaldia, a més de les àrees d'Administració i Innovació i també es mantindrà com a responsable de la Festa de la Verema.

El nou acord de govern d'Alella referma la voluntat de continuar “desplegant polítiques al servei del desenvolupament sostenible del nostre territori, de la gestió eficient dels recursos municipals i de la millora de la vida i del benestar de tots els ciutadans i ciutadanes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia