CiU demana una comissió d'investigació municipal sobre la fuita d'Ercros

El grup de CiU a l'Ajuntament de Tarragona va demanar ahir que es creï una comissió municipal, de la qual també formin part les entitats veïnals, que investigui la fuita a l'empresa química Ercros del 22 de juliol passat, i que valori si els plans d'emergència van funcionar. «Que redacti un informe i el faci arribar a la conselleria i el Parlament, i a partir d'aquí que exigeixin, si cal, responsabilitats», suggereix el portaveu, Joan Aregio, que no en té prou «que l'alcalde s'indigni», i creu que «el protagonisme principal l'hauria de tenir qui ha sofert les circumstàncies, ja que és un tema que ja ha generat l'actuació del fiscal, iniciatives al Parlament o preguntes al conseller». «Cal passar de les paraules als fets», clou.

L'associació veïnal Tarragona Segle XXI també ha cursat aquesta setmana una instància davant l'Ajuntament i la Generalitat en què denuncia la «manca de coordinació» en la resposta a l'incident, i demana que s'instal·lin aparells de megafonia als barris més propers a la petroquímica, ja que «amb les sirenes actuals no n'hi ha prou».

L'informe del Jaume I

L'extinent d'alcalde convergent, d'altra banda, va denunciar que el butlletí municipal fa interpretacions sobre l'informe del pàrquing Jaume I, el qual mai es refereix a una «manca de reacció política», com informa «el pamflet». Aregio ho prova amb l'acta de la junta de portaveus del 13 de juliol, quan es va fer públic l'informe, en què el secretari puntualitza que el text es refereix a la «manca de reacció de l'Ajuntament en el seu conjunt, i des del punt de vista de la seva organització tècnica». Segons Aregio, a més, el cost del pàrquing «a dia d'avui» és de 16 milions, i no de 25 com diu el butlletí.

«Que renegociïn l'EOI»

Aregio també vol que s'estudiïn, en el marc de la comissió informativa d'Hisenda, «quins serveis i competències que no li són pròpies està prestant l'Ajuntament, els quantifiqui i, a partir d'aquí, que s'iniciï un procés de retorn a qui les ha d'exercir, o bé les hi siguin finançades». CiU es refereix sobretot a la Generalitat, ara que ha arrencat el compromís d'un millor finançament, i ho exemplificava en dues obres del govern català on el consistori ha hagut o haurà d'avançar diners: «Que renegociïn ja el finançament de l'Escola Oficial d'Idiomes i el Campus Catalunya de la URV, perquè no és normal que els tarragonins hagin de pagar pel que no ha pagat ningú més.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.