Política

Navarro respon a Junqueras que les “terceres vies” cada cop són més “amples”

El primer secretari del PSC subratlla que la pregunta ha de sorgir de “l'acord”

El líder socialista assegura que “no hi ha crisi” entre el PSOE i el PSC

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha respost les declaracions del líder republicà, Oriol Junqueras, tot assegurant que les “terceres vies” -com les que defensa el PSC- són cada cop més “amples” i apleguen més “persones i sectors”. En aquest sentit, Navarro ha remarcat la necessitat de continuar per la via del diàleg i ha afirmat que s'està veient com Junqueras “no es posa d'acord” amb els seus socis de govern pel que fa a la consulta i el procés. El líder del PSC subratlla que la pregunta ha de sorgir de “l'acord” i ha afirmat que no existeix “cap crisi” entre el PSOE i el PSC. “El que va passar al Congrés va ser una discrepància puntual però no trencarem”, ha argumentat.

El líder dels socialistes catalans ha participat aquest dissabte en una trobada amb alcaldes socialistes i càrrecs electes de les comarques gironines a Ullà, al Baix Empordà. El secretari general del PSC ha contestat les declaracions que va fer aquest divendres Oriol Junqueras on exigia que la consulta preguntés per la independència i advertia que la formació “no acceptarà” una pregunta inconcreta. A més, el líder republicà va assegurar que els grups que estan a favor d'una pregunta menys concreta es quedarien “sols”.

Davant d'això, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que “les terceres vies” - com les que defensa la seva formació- cada cop són “més amples”. “Cada cop hi ha més persones i sectors que donen suport a una alternativa davant l'immobilisme d'una banda i el trencament de l'altra”, ha assenyalat. En aquest sentit, Navarro ha insistit en què els socialistes catalans aposten “pel diàleg” i ha afirmat que “es veu” que el senyor Junqueras no es posa d'acord amb els “seus socis de govern”. “Nosaltres continuem demanant que hi hagi diàleg i creiem que la solució a tota la situació actual ha de venir pel diàleg”, ha afegit.

“Bona sintonia” entre PSOE i PSC

Pel que fa al tema de la pregunta, Navarro ha estat molt contundent. “La pregunta de la consulta ha de venir de l'acord tal i com va demanar-ho també el senyor Duran i Lleida”, ha explicat. En aquest sentit i davant les lloances que ha fet el líder democristià cap al PSC, Navarro ha explicat que la decisió que van prendre al Congrés de trencar la disciplina de vot van fer-ho perquè la proposta de moció en contra el dret a decidir no “venia de l'acord i només volia l'enfrontament”. “Nosaltres no ho hem fet perquè algú ens lloï sinó perquè no podíem votar a favor d'una proposta així”, ha explicat.

En aquesta línia, el líder del PSC ha afirmat que “no hi ha crisi” entre el PSOE i el PSC. “Només es tracta d'una discrepància puntual, no trencarem i continuem treballant amb un projecte comú que és la reforma de la Constitució i el model federal”, ha assegurat. D'aquesta manera, Navarro ha volgut tapar les veus sobre la manca de sintonia entre els dos grups polítics.

Finalment, el líder socialista ha subratllat que estan “molt preocupats” per la llei municipal que està elaborant el govern estatal i que trauria competències als municipis petits. “Pobles com Ullà que tenen un alt índex d'immigració es quedaran sense competències per poder fer polítiques socials i això ens preocupa molt perquè aquestes polítiques s'han de fer des de la proximitat i no des de la llunyania”, ha conclòs. Segons Navarro els ajuntament són les institucions que necessiten “un millor finançament” pel seu servei directe als ciutadans i, segons ell, de moment cap administració està fent cap canvi per millorar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia