Política

Sis persones citades per repintar el mural independentista de Cardedeu

El PP va presentar la denúncia després que unes 300 persones tornessin a pintar el mural esborrat per l'Ajuntament

El regidor popular Jaume Gelada assegura que la mesura “no és cap atac a l'independentisme, sinó a un acte d'incivisme”

Sis persones han estat citades al jutjats de Granollers el pròxim 20 de novembre al matí per haver pintat el mural independentista de l'entrada de Cardedeu el passat 8 de setembre.

La citació arriba arran de la denúncia que el portaveu del grup municipal del PP i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jaume Gelada, va interposar a la comissaria dels Mossos de Granollers en nom del partit. En concret, després que unes 300 persones tornessin a pintar el mural independentista que l'Ajuntament havia fet esborrar a mitjans d'agost. La Policia Local va ser qui va identificar les persones citades.

Les sis persones citades, que formen part de la CUP i de sectors independentistes del poble, estan acusades de provocar danys en béns mobles i immobles.

Gelada ha assegurat que la denúncia que fa el seu partit “no és cap atac a l'independentisme, sinó a un acte d'incivisme”. En aquest sentit, ha subratllat que les persones que van pintar el mural es van “saltar una decisió que havia pres el consistori” i ha indicat que van danyar “un bé que és públic”. “Si haguessin escrit Visca Mariano Rajoy, hauria actuat exactament igual”, ha sentenciat.

El moviment independentista es reuneix aquest dilluns al vespre per decidir les mobilitzacions i les accions de protesta. De moment, està prevista una concentració als jutjats de Granollers el mateix dia de la citació

Malestar entre els dos socis de govern

L'Ajuntament, que està governat per CiU i dos regidors del PP, entre els quals el mateix Jaume Gelada, va fer esborrar el mural independentista el passat 15 d'agost, el dia d'inici de la Festa Major del poble. L'acció va generar un gran enrenou al poble. L'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, va ser xiulada durant el pregó i van aparèixer diverses pintades en què es demanava la seva dimissió.

Vila va explicar a l'ACN que va ser “del tot inoportú” tapar el mural aquell dia. De fet, va admetre que desconeixia que les obres havien començat i va explicar que aquest projecte és competència del regidor del Partit Popular Roman Dalmau, que s'encarrega de l'àrea de Manteniment d'Edificis. L'alcaldessa va demanar aleshores a Dalmau que “s'agafés uns dies de descans” perquè “les coses s'han de parlar en fred”.

El projecte de l'Ajuntament consistia en tapar els murals de l'entrada del poble i posar-hi les lletres de “Benvinguts a Cardedeu”. També estava previst instal·lar-hi una zona enjardinada i fer-hi un nou mural fet per artistes locals.

El mural independentista va ser pintat fa uns 15 anys pels Maulets. S'hi veia una gran estelada de fons groc i la silueta dels països catalans. També es podia llegir amb lletres grans la paraula “independència”. El dibuix va rebre diversos atacs espanyolistes, però sempre va ser repintat per grups del poble relacionats amb l'independentisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia