Política

Morella contra la supressió dels Jutjats de Pau

El Ple de Morella aprova una moció contra la supressió dels partits judicials anunciada pel govern de Rajoy

El ple de Morella ha aprovat, per unanimitat, una moció a favor dels partits judicials i dels jutjats de pau, davant la supressió dels mateixos que planteja el Govern central. Des del consistori morellà s'ha posat de manifest la necessitat de tindre uns serveis públics pròxims i la feina que presten els professionals del jutjat de pau de Morella.

La Junta Local de Govern de l'Ajuntament de Morella ja va aprovar, al mes de juliol i a proposta de l'alcalde, una declaració institucional en defensa d'aquests serveis.

La proposta plantejada pel ministre Gallardón, en forma de Llei de Registre Civil, va en la línia d'eliminar aquest servei, centralitzant-lo, perquè hi haja un per cada 500.000 habitants i de servei privat.

El Jutjat de Pau és l'organisme davant el qual es dóna compte dels naixements, defuncions o matrimonis i en què se sol·liciten certificats d'estat civil o tràmits per obtenir la nacionalitat.

A l'Ajuntament de Morella es presta des del mateix edifici consistorial. La nova llei que pot entrar en vigor al juny de 2014 afectaria prop de 500 registres al País Valencià i ja s'ha unit al món de la judicatura en contra d'aquesta decisió.

En definitiva, des de l'Ajuntament de Morella es considera “un sense sentit” aquesta possible privatització i s'exigeix al ministre “que rectifique i que es mantinguen aquests serveis propers als ciutadans, perquè continuen realitzant la important tasca que presten”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia