Política

maresme

CDC i UDC de Malgrat trien candidata diferent per a les municipals del 2015

Convergència aposta per la veterana Neus Serra, cap del grup municipal, que repeteix per quart cop

Unió presenta la regidora Maria Carmen Ponsa

Convergència i Unió de Malgrat de Mar s'han afanyat a presentar l'alcaldable de cara a les municipals, però no han coincidit en la tria. Neus Serra, que repeteix com a cap de cartell electoral per quarta vegada consecutiva, és l'aposta segura de Convergència –va obtenir un 83% del suport en l'assemblea celebrada divendres passat– i anuncia en un comunicat emès ahir que “encapçalarà la llista de la federació nacionalista en les properes eleccions municipals de 2015”. De la seva banda, el president comarcal d'UDC, Guillem Aresté, va confirmar que la seva formació havia proclamat candidata a l'actual regidora del grup municipal de CiU, la independentn Maria Carmen Ponsa en una assemblea del partit celebrada dilluns mateix. Aresté assenyala que el seu grup considera Ponsa com la millor opció per a defensar els interessos de la federació nacionalista al municipi i va qualificar de “situació molt normal” el fet que els dos socis de la federació nacionalista tinguin candidats diferents.

Neus Serra, de la seva banda, es va mostrar sorpresa ahir davant la notícia de la nova candidata i es va reivindicar en el càrrec. “Aquesta no és manera de fer les coses i hi ha pactes que s'han de complir”, va assenyalar. Serra va reconèixer que entre les dues agrupacions locals les relacions “no són les ideals”. Tot i això, la cap de l'oposició va assegurar que fins ara aquestes desavinences entre partits “no han afectat la feina del grup municipal” on coincideixen les dues candidates.

Rebaixar la tensió

Des de la direcció comarcal de CDC, el seu president, Joan Morell, va reconèixer ahir que la situació no era la ideal per a la formació, però va rebaixar la tensió. “CDC ha triat amb fons i forma la seva candidata a les municipals”, va precisar alhora que assegurava que desconeixia que UDC de Malgrat hagués fet el mateix. “Entenc que hem d'encetar un diàleg entre les dues formacions per arribar a un consens i evitar un conflicte innecessari que acabi beneficant als nostres adversaris polítics”, va precisar. L'entesa, segons Morell, s'intentarà primer resoldre a nivell local i, en cas de no arribar a cap acord, “es passarà a tractar a nivell comarcal i en última instància, nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia