Política

maresme

CDC reafirma el seu suport a la moció de censura de Teià

La direcció comarcal avala la decisió de l'agrupació local que farà alcalde el convergent Josep Botey dissabte vinent

Manté que les relacions amb UDC, que hi està en contra, “no se n'haurien de ressentir”

La direcció comarcal de CDC ha beneït la moció de censura de Teià contra l'alcalde independent de Gent de Teià, Joan Castan i que encapçala CiU amb el suport d'ERC i el PSC. El president de la formació en el Maresme i també diputat Joan Morell assegura que el partit dóna per bo l'acord entre les tres formacions i que, en el cas de CDC, “va ser aprovat en assemblea per una àmplia majoria”. Malgrat reconèixer que la federació nacionalista “acostuma a respectar que la llista més votada a les eleccions sigui la que governi”, en el cas de Teià “les circumstàncies han propiciat aquest canvi de govern”. “Joan Castan va governar en solitari durant una temporada perquè no trobava cap suport i quan nosaltres vam entrar en el govern estàvem convençuts que podríem continuar fins a final de mandat, però no ha estat així”, assenyala. Morell admet que la moció de censura “no és el millor dels escenaris” però que “es tracta d'un instrument útil per garantir la governabilitat d'un municipi”.

Pel què fa a les declaracions fetes a La Vanguardia de la cúpula, tant local com comarcal, d'UDC on queda palès el seu rebuig unànime a la moció de censura, el president de CDC es mostra caut. “Som conscients que els nostres socis de coalició no ho veuen igual i que no comparteixen la nostra decisió”, diu, però defuig d'afirmar que aquesta topada pugui tenir conseqüències l'hora de dissenyar la llista conjunta a les properes eleccions municipals. “En la majoria de casos, CDC i UDC ens acabem entenent i encara queda molt camí per fer en comú”, vaticina.

Finalment, Joan Morell assegura que a dia d'avui l'encara alcalde Joan Castan no s'ha posat en contacte amb ell, malgrat que fa pocs dies va fer una crida explícita a les direccions dels partits que subscrivien la moció perquè l'aturessin.

D'altra banda, des del govern en minoria de gent de Teià s'ha convocat aquest divendres “in extremis” una audiència pública per explicar a la ciutadania l'estat econòmic del poble i el seu futur, a banda de donar la seva opinió sobre la moció de censura que se celebrarà l'endemà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.