Política

Compromís acusa l'alcalde de Foios d'inventar-se un pla fiscal

La proposta de rebaixa del fem augmenta el dèficit de l'ajuntament

L'alcalde de Foios feia públic que l'Ajuntament havia aprovat en el darrer ple un pla per reduir la pressió fiscal. Entre els acords destaquen, segons comunicà l'alcalde, la disminució del 20% del valor cadastral dels immobles i la rebaixa del 50% de la taxa del fem.

Per a Sergi Ruiz, portaveu de Comprpomís en aquesta localitat, l'alcalde vol confondre els veïns amb una rebaixa mínima de la taxa de fem que només suposarà l'estalvi d'uns 18 euros i no fa cap previsió de l'impacte que tindrà en les finances municipals.

Per això, des de Compromís emplacen l'alcalde i el Regidor d'Hisenda, Roberto Calpe, President de Nuevas Generaciones de València, que exigisquen, des de la seua posició dins del PP, que la taxa TAMER tinga un cost real.

Per altra banda, Sergi Ruiz considera un engany l'anunci pretensiós d'un pla per reduir la pressió impositiva en el municipi, quan només es tracta d'una revisió a la baixa del cadastre d'un 20% que ni tan sols és una decisió de l'ajuntament, ja que és un organisme independent qui aprova la rebaixa.

En canvi, Héctor Bueno renuncia a posar en marxa accions efectives que sí podrien contribuir a disminuir la pressió fiscal municipal, mitjançant fórmules senzilles que ja apliquen altres municipis del nostre entorn i que faciliten el compliment de les obligacions fiscals, com per exemple el fraccionament dels impostos, o fins i tot, l'agrupament dels diferents impostos i el seu prorrateig mensual, que Compromís ha proposat en diverses ocasions i l'alcalde s'ha oposat.

Compromís denuncia un altre intent de manipulació i trilerisme fiscal de l'alcalde, que sembla que ja ha començat la campanya electoral de les municipals de 2015, destinat a combatre la seua crisi de lideratge i la greu divisió interna que té al grup municipal del Partit Popular, anunciant rebaixes a bombo i plateret que no tenen cap efecte sobre el ciutadà, al mateix temps que presumeix de mesures que no ha portat a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela anuncia la detenció de dos espanyols per un suposat pla contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús d'armes de llarg abast

barcelona