Política

Oltra demana la compareixença del Conseller de Sanitat perquè explique la privatització de l'Hospital de Castelló

La diputada ha enregistrat la petició de compareixença davant la Mesa de les Corts

El Conseller de Sanitat haurà de comparèixer en breu davant de les Corts, per explicar els motius de la privatització de serveis essencials de l'Hospital Provincial de Castelló, la diputada autonòmica de Compromís i portaveu de Sanitat del Grup, Mònica Oltra, ha enregistrat la petició de compareixença davant la Mesa de les Corts.

Aquesta es fa després que el diputat provincial en Castelló, Enric Nomdedéu, fes públic el Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servici públic de l'atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, que preveu la privatització de serveis com ara el de les mamografies.

Segons Oltra “ de nou, el PP vol fer negoci a costa de la sanitat pública, i quan es privatitza un servei que funciona bé, i xifra el contracte en 39 milions d'euros en 10 anys, és perquè han fet números i saben que algú podrà fer un negoci, i més, quan l'excusa és el suposat estalvi econòmic que això comportarà, sense aportar dades de quan costa ara i quan es pensa estalviar, però tot amb un discurs pervers de que els tractaments oncològics són una despesa que cal retallar; i estalviar en sanitat sols es pot fer empitjorant el servei; i a tots ens ve en ment quina serà l'opció; acomiadament professionals”.

Per a la diputada ecosocialista, “ no té sentit parlar d'estalvi i al mateix temps donar-li el servei a una empresa que per definició el que busca és, com és normal i legítim, un lucre, cosa que no passa quan qui dóna el servei és la sanitat pública. Ara, si algú vol fer negoci amb els serveis de medicina nuclear, radiodiagnòstic, mamografies, el vol fer a costa de la nostra salut, i és indignant que el Conseller de Sanitat estiga a favor de fer això, per això, anem a demanar-li explicacions en les Corts i que donen la cara, com no han fet fins ara, quan han intentat ocultar aquesta privatització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona