Política

El PSC titlla el discurs de Mas d'“obsessiu i monotemàtic” i d'estar “mancat d'autocrítica”

Lucena considera que el president hauria d'haver parlat més dels seus plans per “millorar la situació de crisi”

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha estat l'encarregat de valorar el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, fet públic dilluns amb motiu del canvi d'any. El socialista ha qualificat de “monotemàtic i obsessiu” el relat de Mas, criticant així que se centrés “en tres quartes parts del temps” a parlar de la consulta i el procés català cap al dret a decidir. Per a Lucena, el discurs va estar “mancat de la necessària autocrítica” i va resultar “sorprenent” que “no expliqués què hauria fet millor o què pensa fer en 2014 per millorar la situació de crisi”. “Els que no tenen feina i els que pitjor ho estan passant no van notar empatia en el president”, ha criticat.

“No hi va haver el balanç que s'acostuma a fer en aquest tipus de discursos, ni econòmic ni legislatiu”. Amb aquesta valoració de Maurici Lucena, els socialistes han volgut deixar clar que el missatge de Cap d'Any d'Artur Mas els va resultar pobre de contingut.

Segons Lucena, a més, “és inevitable tenir la sensació que el discurs tenia un to obsessiu i monotemàtic”, en parlar “durant tres quartes parts del discurs” sobre la consulta i el dret a decidir. “Que fes referència a un esdeveniment de fa 300 anys i no expliqués els plans del Govern pel 2014 per acabar amb la crisi provocava una sensació de falta d'autocrítica que crida l'atenció”, ha afegit el socialista.

Lucena ha considerat, en aquest sentit, que aquesta “obsessió” del president respon al fet d'haver “apostat totes les seves cartes a una consulta pel 2014”. “Per a molta gent, sobretot els que ho passen malament i no tenen feina, sorprèn. Hi va haver manca d'empatia amb els que, per exemple, no tenen feina”, ha explicat Lucena en declaracions als periodistes.

És per això que el PSC creu que el president hauria d'haver detallat “els seus plans relacionats amb l'economia per facilitar feina, crèdits a les empreses i famílies, i sobretot mesures públiques pels que menys recursos tenen”.

Malgrat això, Lucena ha destacat també que, en parlar del dret a decidir, “el president va fer la petició a l'estat deixant clar que la consulta s'ha de fer acordada i en marc de la legalitat”. “Això és positiu”, ha dit el portaveu parlamentari del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden passa el relleu a Harris traient pit del seu llegat

barcelona
Guerra a Europa

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona