Política

Ciutadans critica el discurs “carregat de cinisme” de Mas

Rivera critica que el president hagi centrat el seu discurs de Cap d'Any en la separació de Catalunya de la resta d'Espanya enlloc d'afrontar la crisi, l'atur i el desprestigi de les institucions

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha censurat aquest dimarts el discurs de Cap d'Any el president de la Generalitat, Artur Mas, que considera “carregat de cinisme” i centrat en la separació de Catalunya de la resta d'Espanya en comptes d'afrontar la crisi, l'atur i el desprestigi de les institucions.

En roda de premsa, ha criticat que el president català demani al Govern de Mariano Rajoy no aixecar murs “quan el seu objectiu principal és aixecar fronteres”, així com que demani una Europa unida quan el seu projecte passa per treure als catalans de la UE, segons ell.

“Més cinisme no es pot concentrar en un discurs”, ha afegit el líder de C's, que qüestiona també que demani a la resta d'espanyols no veure Catalunya com un enemic mentre impulsa simposis com Espanya contra Catalunya i defensa que Catalunya és espoliada.

Ha lamentat també que el president obviés en el seu discurs la situació econòmica, l'atur i el desprestigi de les institucions, així com el deute que arrossega la Generalitat i la necessitat de recórrer a mecanismes de finançament com el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

El líder de C's ha subratllat que Mas ha reconegut que existeix divisió al voltant del procés sobiranista, i ha explicat que el 2014 el seu partit tractarà d'“estendre ponts entre els catalans i la resta d'espanyols” amb una triple recepta: tolerància i diàleg; fermesa en la defensa de les lleis democràtiques, i treball per construir una alternativa electoral.

Avançament electoral

Rivera augura que el 2014 podria comportar unes eleccions anticipades en lloc de la consulta, per la qual cosa destaca la importància d'apuntalar el creixement de C's que les enquestes assenyalen i esdevenir alternativa a les urnes en unes futures eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.