Política

ERC replica a Barroso que la consulta no és un assumpte intern perquè la democràcia és un “principi fonamental” de la UE

Els republicans consideren “absurd” insinuar que una Catalunya independent s'hauria de posar a la cua per formar part de la UE

El diputat d'ERC i vicesecretari general de política internacional, Jordi Solé, ha replicat al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que el procés català no és un assumpte intern perquè “ la democràcia és un principi fonamental de la UE i la UE ha de defensar els drets de tots els seus ciutadans”. A través d'un comunicat, els republicans també retreuen a Barroso les seves “afirmacions categòriques” sobre si una eventual Catalunya independent continuaria formant part de la UE i Solé s'ha mostrat convençut que es trobaran “solucions transitòries i realistes”. “És absurd insinuar que ens haurem de posar a la cua, al costat d'estats com Turquia o Moldàvia”, ha afegit.

“Quan el que està en joc és el dret a votar d'una part de la ciutadania europea, l'assumpte deixa de ser intern d'un estat membre”, amb aquest argument el diputat d'ERC ha replicat la resposta de Barroso a la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, reiterant que el procés català és una qüestió interna de l'Estat espanyol en la qual la CE no ha d'intervenir.

El vicesecretari general de política internacional d'ERC també ha criticat les “afirmacions categòriques” del president de la Comissió Europea sobre si una eventual Catalunya independent continuaria formant part de la UE. Per a Solé, aquestes afirmacions es poden rebatre “des del punt de vista jurídic però sobretot des del pragmatisme: ningú guanya res deixant fora de la UE un país dinàmic, amb vocació europeista contribuent net a les arques comunitàries”, ha justificat. Per aquest motiu, s'ha mostrat convençut que es trobaran “solucions transitòries i realistes”.

En aquest context, el diputat republicà ha considerat “absurd” insinuar que Catalunya s'haurà de posar a la cua al costat d'estats com Turquia o Moldàvia i ha recordat que fa anys que Catalunya “forma part del projecte comú europeu i que els ciutadans catalans tenen drets adquirits de ciutadania europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.