Política

Revolta als ajuntaments oblidats pel fons de cooperació local

Les primeres reaccions a la decisió de la Generalitat de no assignar a 107 municipis catalans cap partida del fons de cooperació local 2013 no s'han fet esperar i arriben amb contundència. Les entitats municipalistes han estat les primeres a aixecar la veu. El president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch (CiU), ha enviat una carta a la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, per manifestar-li el malestar per la gestió d'aquest fons: “La mesura tindrà un impacte important en les finances municipals, sobretot perquè els ajuntaments ja van consignar l'aportació anual que preveien de la Generalitat quan van fer el pressupost del 2013”, ha manifestat Buch.

La Federació de Municipis de Catalunya també ha mostrat la seva disconformitat amb els criteris de distribució d'aquest fons, que qualifica d'“inexplicables”. La FMC manifesta, a més, el seu malestar per les dates en què la Generalitat ha fet pública aquesta distribució: en el DOGC del 27 de desembre, fet que, segons considera la federació, deixa poc marge als municipis per presentar les seves al·legacions. Això no obstant, ja són diversos els municipis que han recorregut contra la decisió de la Generalitat, com és el cas de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Cornellà, Ripollet, Rubí i Parets del Vallès.

Fonts del govern català recorden que la decisió s'ha pres a partir d'analitzar l'increment que ha representat per a aquests ajuntaments la participació en els ingressos de l'Estat al llarg de l'exercici 2013 i amb relació al 2012, que superen el que havien de rebre del fons de cooperació local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia