Política

Homs considera “absurd” el vot en contra del PSC

El portaveu del govern va recordar als socialistes que el seu programa defensa el dret a decidir

Duran també va lamentar la decisió de Pere Navarro

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, va redoblar ahir la pressió cap al PSC perquè en el ple d'avui no voti en contra de la via del 105.2. Homs va qualificar d'“absurda” la decisió de la formació de Pere Navarro, iva recordar al PSC, un cop més, que en el seu programa electoral defensava el dret a decidir. “Han de ser coherents”, va subratllar.

En aquest sentit, va destacar que els socialistes catalans no han de seguir les directrius del PSOE, perquè l'any passat ja van trencar un parell de cops la “disciplina de vot” al Congrés, una decisió que va ser “ben rebuda“ per la societat catalana” –eren resolucions sobre el dret a decidir–. També va reiterar un altre argument que han esgrimit CiU i diversos partits els últims dies per intentar convèncer el PSC. “El que es decidirà al Parlament demà [per avui] no és la independència, sinó que puguem votar”, va subratllar, i va afegir-hi: “Em resulta incomprensible que un partit de tradició democràtica i molt arrelat al nostre país es pronunciï en contra de poder votar.” El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, també va reivindicar el PSC com un partit “clau, encara que estigui en hores baixes”, i va lamentar que una de les primeres conseqüències del procés pugui ser la “ruptura” dels socialistes.

La diputada Gemma Calvet, d'ERC, va remarcar en una piulada el paper que ha adoptat Àngel Ros: “Ha portat dignitat i coherència a la política amb el seu gest. Home gran i bo. Llàstima que perdem un diputat de la seva talla.”

D'altra banda, fonts dels sectors crítics del PSC no van descartar que avui hi pogués haver una votació secreta en el ple del Parlament per tal que alguns diputats que dubten sobre el seu vot es poguessin sumar al sí o a l'abstenció. Perquè hi hagi aquest mecanisme, l'han de demanar una cinquena part dels parlamentaris o dos grups. Ahir ni CiU ni ERC no es plantejaven aquesta possibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les bases d’ERC decideixen si canvia el cicle

barcelona
estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

barcelona
unió europea

La llei d’intel·ligència artificial de la UE entra en vigor

barcelona
regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona
Polònia

El periodista Pablo González, alliberat en un intercanvi de presos

barcelona
TURQUIA

Rússia i Occident fan l'intercanvi de presoners més gran des de la Guerra Freda

barcelona
tribunals

Marchena, Lamela i tres jutges més eviten decidir l’amnistia per a Serret i Simó

barcelona
estats units

Harris titlla de “falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

barcelona