Política

Manifest en favor dels díscols del PSC

Marina Geli, Joan-Ignasi Elena i Núria Ventura trenquen la disciplina de vot i s'han posicionat al costat dels partits favorables a la consulta

Entre els 122 militants i simpatitzants socialistes que han signat el text hi ha els exconsellers Montserrat Tura, Antoni Castells i Joaquim Nadal

El document també demana la creació d'una nova formació per “la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres”

El PSC bull. I les reaccions pel trencament de la disciplina de vot dels parlamentaris socialistes Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que han votat a favor de demanar al Congrés dels Diputats el traspàs de competències per celebrar la consulta, no s'han fet esperar. Si immediatament després de la votació, la direcció del PSC ha demanat als tres diputats díscols que renunciïn a l'escó, aquesta mateixa tarda, 122 militants i simpatitzants socialistes han presentat un manifest de suport a Geli, Elena i Ventura sota el lema Crida socialista pel referèndum, El document també és una declaració d'intencions i expressa la necessitat de crear una nova formació per a “la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres”.

“Els signants volem expressen el suport als diputats socialistes que en la històrica votació que ha tingut lloc avui al Parlament de Catalunya s'han situat junta amb aquells diputats favorables a la celebració d'un referèndum i a aquells que s'han negat a votar en contra del seu compromís electoral”.

El militants socialistes argumenten “que l'esgotament del pacte constitucional fa del tot necessari revisar les relacions entre Catalunya i l'Estat; que l'opció de la independència pot ser una sortida però no necessariament l'única possible a la crisi actual; i que oposar-se a la possibilitat de que el poble de Catalunya es pugui pronunciar en un o altre sentit, és una postura inacceptable i antidemocràtica.”

Crear un nou partit

El document, però, va molt enllà i aposta per la creació d'una nova formació per construir una alternativa catalana d'esquerres. Els signants demanen a totes aquelles persones que se sentin identificades amb la seva postura a treballar “pel redreçament de l'espai socialista, per la construcció d'una alternativa catalana d'esquerres, capaç de donar la resposta deguda a l'actual involució democràtica, econòmica i social, i de posar Catalunya a l'avançada de la lluita per la llibertat, la justícia i el progrés”.

Entre els signants hi ha històrics del socialisme català com els exconsellers Montserrat Tura, Antoni Castells, Joaquim Nadal i Joan Manuel del Pozo. A més, també hi ha els exdiputats del Parlament, Antoni Comín, Daniel Font, Martí Carnicer (actual alcalde de El Vendrell), Pia Bosch i Consol Prados. Així com el president del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i l'eurodiputada Maria Badia. També hi destaquen l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i l'expresident de la Diputació de Barcelona, Manuel Royes. Com és d'esperar, també hi ha a la llista els membres del corrent Avancem de Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabián Mohedano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les bases d’ERC decideixen si canvia el cicle

barcelona
estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

barcelona
unió europea

La llei d’intel·ligència artificial de la UE entra en vigor

barcelona
regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona
Polònia

El periodista Pablo González, alliberat en un intercanvi de presos

barcelona
TURQUIA

Rússia i Occident fan l'intercanvi de presoners més gran des de la Guerra Freda

barcelona
tribunals

Marchena, Lamela i tres jutges més eviten decidir l’amnistia per a Serret i Simó

barcelona
estats units

Harris titlla de “falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

barcelona