Política

Homs: “D'una manera o altra, la consulta es produirà”

El conseller de la Presidència acusa Mariano Rajoy de confondre voler votar amb independència

Homs es mostra esperançat que hi haurà negociació perquè “Espanya no s'escaparà de la democràcia”

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de confondre consulta amb independència i s'ha mostrat convençut que, “d'una manera o altra, la consulta es produirà”. En declaracions als mitjans a Sentmenat, Homs ha acusat el govern espanyol de fer la tècnica de l'estruç perquè es pensen “que a base de negar el problema es resoldrà”. “El problema està aquí, el té Espanya perquè Catalunya vol expressar-se democràticament sobre el seu futur i això acabarà passant”, ha declarat. A més, s'ha mostrat esperançat que finalment hi haurà negociació perquè “Espanya no s'escaparà de la democràcia”.

Homs s'ha mostrat “convençut” que hi haurà un espai de diàleg entre els governs català i espanyol perquè ha considerat que negar que es pugui celebrar la consulta és “absurd”. El també portaveu del govern ha considerat que l'Estat espanyol s'ha ficat sol en un problema, que és intentar negar la voluntat d'expressar-se del poble català. “S'acabarà la democràcia a Espanya en els propers dies?”, s'ha preguntat Homs, que com ha considerat que això no pot passar ha reiterat que la situació “tindrà sortida en el terreny de la negociació”. Ha insistit en el fet que a un plantejament, que ha emfatitzat que és democràtica, “no se li pot donar una negació permanent” i per això ha esperat que “en les properes setmanes” es pugui encetar algun tipus de negociació, negociació que d'altra banda ha assegurat que es faria sota la màxima discreció.

Per a Homs, el problema rau del fet que Rajoy “té una gran confusió” perquè confon consulta amb independència. “Rajoy confon democràcia, que és consulta, amb un propòsit, que és la independència”, ha declarat. Per això, l'ha instat a llegir exactament el que va aprovar el Parlament el passat dijous i comprovarà que el que estan demanant els catalans és poder expressar la seva opinió mitjançant una consulta. “Si ell acceptés conèixer l'opinió del poble no estaria traint les seves idees sobre la independència sinó que seria fidel a les seves idees de donar curs a la democràcia”, ha dit.

A més, ha puntualitzat que si un cop celebrada la consulta guanyés per majoria el sí a la independència llavors caldria obrir un període de negociació i, en tot cas, “no tindrà efecte l'endemà mateix”.

Per tot això, Homs ha demanat a Rajoy que escolti el que està dient “la majoria del poble de Catalunya” i espera que es pugui obrir la negociació en les properes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona
política

Llach crida l’independentisme a “estar a punt” per mobilitzar-se

barcelona
política

ERC fa pública la pregunta a les bases

barcelona
unió europea

Brussel·les vol aclariments d’Hongria pels visats a ciutadans russos

barcelona