Política

Alaquàs insta al Consell perquè declare BIC el patrimoni audiovisual de la RTVV

L'alcaldessa afig que la vila també és part del fons documental per haver estat notícia i protagonista en els informatius de l'ens

L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, va presentar al Ple de la Corporació Municipal, una Moció d'Alcaldia a través de la qual l'Ajuntament s'adherirà a la sol·licitud de declaració de Bé d'Interés Cultural (BIC) dels fons audiovisual de RTVV i RTVE-CV plantejada pel Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes i per l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM).

Amb aquest acord, Alaquàs demanarà també que s'adopten les mesures necessàries per a protegir i salvaguardar l'arxiu audiovisual. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, ha volgut fer seua la proposta d'aquestes organitzacions valencianes tot i destacant que “Alaquàs també és part del fons documental de RTVV i es mostra en fets com l'organització d'esdeveniments com les Jornades d'Història de l'Horta Sud, on professionals de RTVV van presentar visions en les que es veia aquesta vàlua de l'arxiu i fons documental. I també per haver estat protagonista de diverses notícies aparegudes als informatius de Canal 9 com poden ser entre altres la declaració del Cant de la Carxofa com a Festa d'Interès Turístic Provincial o l'article de Quaderns d'Investigació publicat a l'any 1999 que va ser notícia també a la televisió valenciana”.

A través d'aquesta moció, l'Ajuntament d'Alaquàs instarà al Consell Valencià a declarar el patrimoni documental i audiovisual de RTVV i RTVE-CV com a Bé d'Interés Cultural (BIC), d'acord amb el previst a l'article 26 de la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural Valencià. Així mateix, Alaquàs demanarà que s'adopten de manera immediata les mesures que siguen necessàries per a protegir i salvaguardar l'arxiu audiovisual de RTVV i RTVE-CV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona