Política

LA GALERIA

Informes antisistema?

En el curt tram que portem d'any hem rebut cinc clatellades d'aquelles que haurien de fer mal de debò al més pintat. Han ocupat portades de diaris, minuts de ràdio, vídeos de televisió, espai a internet. M'han semblat un atac frontal a la línia de flotació del sistema. Pensava que les organitzacions titllades d'extremíssima esquerra havien renascut i pres el poder mediàtic, tot d'una. Que tots els anomenats antisistema haguts i inventats s'havien posat d'acord –ja d'una vegada– per dir veritats com punys.

“La crisi del deute, les polítiques d'austeritat i el control ferri del dèficit no han aconseguit mai la recuperació de l'economia o la tornada a una via de benestar; es deterioren l'educació i la salut i es posa en qüestió la seva condició d'universalitat i gratuïtat”, diu Intermón a l'informe Crisi, desigualtat i pobresa, que inclou la col·laboració d'especialistes i representants d'entitats com ara Metges del Món, Unicef, Càritas. Pataplaf!

Precisament Càritas ha estat una altra organització clatelladora quan en la seva anàlisi del 2013 Desigualtats i drets socials ha denunciat que “el procés d'empobriment, l'increment de la desigualtat i les mesures de contenció del dèficit públic han suposat un punt d'inflexió a l'accés als drets socials a Espanya en el període democràtic; hem de tenir consciència no únicament del present, sinó de la societat que volem construir per al futur”. Catacrac!

Fa quatre dies, el 29 de gener, Save the Children difonia el seu informe La protecció de la infància davant la pobresa i apuntava que a l'Estat espanyol “no existeix una política per abordar la pobresa infantil d'una manera específica; els alts índexs de pobresa infantil de la societat espanyola des de fa dècades s'han accentuat i visibilitzat com a resultat de la crisi econòmica”. Plaf!

La Fundació per la Pau –el fundador de la qual, Alfons Banda, ens va deixar molt recentment– ha traduït l'anàlisi de l'Institut Internacional d'Estocolm per a la Recerca de la Pau on s'acusa que “cap ni un dels objectius de desenvolupament del mil·lenni, una iniciativa que ha donat forma al discurs sobre l'ajuda al desenvolupament des de l'any 2000, no es refereix a la pau ni a la seguretat”. Patapam!

I, per acabar, el Centre Josep de Delàs –que porta el nom d'aquest il·lustre solidari gironí i amic– d'Estudis per la Pau, de Justícia i Pau, ha editat l'informe Evolució de la banca armada a Espanya. Com reduir el finançament de les empreses d'armes? amb “la intenció de mostrar l'evolució de les inversions en armes de les principals entitats financeres espanyoles i estrangeres que operen a Espanya”, i en surten ben retratades! Ning-nang, el temps s'esgota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona
Memòria democràtica

Més de 70 joves participen en la recuperació de trinxeres a les Terres de l’Ebre

Tortosa
política

El Parlament constitueix les vuit primeres comissions de la legislatura

barcelona
Memòria democràtica

Consens per desencallar la reconstrucció de l’Escola del Mar a la Barceloneta

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez proposa mesures per garantir la transparència dels mitjans

Barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

Barcelona