Política

Finalitzen els actes de celebració del centenari del Partit Socialista a Banyeres

La vicepresidenta federal va excusar la seua absència per raons d'agenda de darrera hora

L'Agrupació Socialista de Banyeres de Mariola va viure en la vesprada del dissabte 8 de febrer la cloenda oficial dels actes de l'any del centenari de la fundació del Partit Socialista en esta localitat amb la inauguració d'una exposició retrospectiva a la Fundació Valor i un acte públic obert a militants i simpatitzants al Teatre Principal. L'acte va comptar amb la presència del Secretari General del PSPV-PSOE Ximo Puig, després que la Vice secretària general Elena Valenciano disculpara la seua absència per motius d'agenda. A més de Ximo Puig, l'agrupació local també es va veure homenatjada amb l'assistència de la diputada i membre de l'executiva nacional Inmaculada Rodríguez Piñero, el senador i expresident de la Generalitat Joan Lerma, així com una nodrida representació del socialisme comarcal.

Ximo Puig va comentar que «el centenari ha suposat un esforç organitzatiu gran per als companys socialistes de Banyeres amb la finalitat de recuperar la memòria històrica local, un esforç de molta gent al llarg dels anys per intentar millorar les condicions de vida dels conciutadans», sent així que ara el PSOE ha de continuar lluitant per acabar amb una Reforma laboral que no ha donat cap fruit positiu, per una llei de l'avortament retrògrada o per una educació i una sanitat públiques que cada dia es veuen més denigrades a causa les polítiques que aplica el Partit Popular. Preguntat pel procés de primàries que ha encetat el PSOE en aquesta autonomia i per la reducció de la diferència en intenció de vot respecte al PP a partir dels resultats de la darrera enquesta del C.I.S., Puig va contestar que «el PSOE ha posat en marxa un nou mecanisme contra la corrupció i el malbaratament que implicarà una nova forma de governar, ja que el poble valencià està demanant un canvi al front de la Generalitat».

Per a Inmaculada Rodríguez, «els grans avanços haguts a Espanya s'han aconseguit governant el PSOE que, per cert, és l'únic partit que du la “e” d'Espanya en la seua sigla. Mentre uns parlen d'Espanya, altres defenem Espanya». L'ex president de la Generalitat i ara senador Joan Lerma va parlar dels «cicles en la política marcats per l'economia», els quals determinen l'èxit o el fracàs en la gestió. «Quan el PP va accedir a la Generalitat ho va fer en un cicle creixent de l'economia que va impulsar el PSOE en els seus anys de govern. Ara, i quan els problemes venen de cara, el PP mostra la seua incompetència per traure el País Valencià de la crisi, tot i que es tracta d'una autonomia amb recursos suficients. El PP està originant més atur i hipoteca el futur de les joves generacions».

L'any de celebració del centenari del Partit Socialista a Banyeres ha sigut per al Secretari General local Vicente Martínez «un any intens en el que s'ha pretés arribar al major nombre possible de col·lectius locals. Avui no es podria entendre la història de Banyeres en els cent últims anys sense tindre en compte l'aportació realitzada pel socialisme».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.