Política

Tavernes celebra un Ple extraordinari en defensa de l'autonomia local

Han votat a favor d e la moció d el'equip de govern la coalició Compromís, el PSPV i la regidora no adscrita

Tavernes de la Valldigna ha celebrat un Ple extraordinari per a formalitzar conflicte en defensa de l'autonomia local, ja que la recentment aprovada Llei 27/2013 de 27 de desembre de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local es considera que lesiona eixa autonomia, constitucionalment garantida, i pot suposar en la pràctica la sostracció dels serveis socials del Braç Treballador i l'educació de persones adultes, entre altres serveis municipals.

El Ple de l'Ajuntament de Tavernes ha acordat en sessió plenària extraordinària, amb els vots a favor de Compromís-Bloc, PSPV i la regidora no Adscrita, i amb el vot en contra del PP, iniciar la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades per la Llei, segons els articles 75 bis i següents del Tribunal Constitucional.

Amb aquesta mesura es pretén evitar la desaparició dels serveis socials i educatius que ofereix la ciutat als veïns més desfavorits.

I és que determinants preceptes de la Llei en qüestió suposen la sostracció de competències en matèria de serveis socials i educació de manera molt significativa, que deixaran de prestar els ajuntaments directament, amb el consegüent perjudici a tota la ciutadania. Per a dir-ho de forma intel·ligible, si esta Llei no es deroga, estan en perill els serveis que l'Ajuntament de Tavernes ofereix als veïns amb més necessitat, ja que podrà suposar la desaparició dels serveis socials que es presten des del Braç Treballador, serveis educatius com l'Escola de Persones Adultes (EPA), entre altres.

Acció coordinada

L'Ajuntament de Tavernes comparteix esta consideració amb altres ajuntaments, en coordinació amb els quals s'ha plantejat que els plens adopten l'acord d'iniciació de formalització de conflicte, ja que estan legitimats per a plantejar-lo, entre altres supòsits, un nombre de municipis que suposen almenys un seté dels existents en l'àmbit territorial d'aplicació de la disposició amb rang de llei, i representant com a mínim un sisé de la població oficial de l'àmbit territorial corresponent.

L'Ajuntament de Tavernes es sumarà així als centenars d'ajuntaments de tot l'Estat perquè es derogue esta Llei, per considerar-la injusta i, d'acord amb les estadístiques facilitades pel mateix govern nacional, totalment injustificada per a combatre el deute públic: del deute públic de l'Estat, el 80 per cent correspon al deute del govern, un 15 per cent a les autonomies i sols un 5 per cent del deute públic correspon als ajuntaments de tot l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia