Política

Alliberat el periodista Marc Marginedas, segrestat a Síria des del 4 de setembre

El corresponsal de guerra d'‘El Periódico' ha pogut creuar la frontera entre Síria i Turquia aquest matí i està previst que arribi avui a Barcelona

El periodista d'‘El Mundo' Javier Espinosa i el fotògraf ‘freelance' Ricard Garcia Vilanova segueixen segrestats a Síria

El periodista Marc Marginedas ha estat alliberat aquesta matinada després d'haver estat gairebé sis mesos segrestat a Síria. Segons informa El Periódico, diari pel qual treballa Marginedas, el periodista català es troba hores d'ara a Turquia, acompanyat per funcionaris de l'Estat, i ha de passar una revisió mèdica per avaluar el seu estat de salut després d'aquests mesos de captiveri. El periodista ha pogut creuar la frontera entre Síria i Turquia aquest matí, després de ser entregat a última hora de la nit pels segrestadors. És previst que Marginedas arribi avui mateix a Barcelona.

Segons informa l'edició digital d'El Periòdico, Marginedas ja ha pogut parlar amb la seva família a Barcelona, amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui ha comunicat que es troba bé.

Marginedas va ser segrestat als voltants de la ciutat de Hama el 4 de setembre, i durant el seu llarg captiveri ha estat canviat d'emplaçament diverses vegades. Les últimes setmanes, a causa de la intensitat dels combats que han estat lliurant les faccions rebels entre elles, aquests desplaçaments han estat molt més freqüents i en condicions molt adverses, segons ha relatat el mateix corresponsal.

Marginedas va ser retingut amb el seu xofer en un control de carretera per un grup gihadista el 4 de setembre. Havia entrat al país tres dies abans, a través de Turquia, acompanyat per opositors de l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) per informar del que en aquell moment semblava una imminent intervenció nord-americana i investigar sobre l'atac amb armes químiques que s'havia produït el 21 d'agost als afores de Damasc.

A Síria també han estat segrestats el periodista d'El Mundo Javier Espinosa i el fotògraf freelance Ricard Garcia Vilanova, també capturats per un comando gihadista el 16 de setembre, a la localitat de Tal Abyal, a la província de Raqqa, només 12 dies després de Marginedas.

En total, la llista de reporters estrangers segrestats a Síria puja a una trentena, a més d'un centenar de reporters locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia