Política

Esquerra Unida d'Elx demana que es retiren el símbols franquistes

Exigeixen que l'Ajuntament retire referents d'aquesta època que donen nom a carrers del barri Carrús, el tros sense pintar de la Basílica de Santa Maria

Mentre l'article 15 de la Llei de la Memòria Històrica insta les administracions públiques a la retirada de qualsevol vestigi del franquisme, però a la ciutat d'Elx s'ha viscut durant tota l'etapa democràtica una inacció de part dels governs socialistes i una exaltació dels símbols franquistes per part de l'actual govern del Partit Popular que lidera Mercedes Alonso, segons assegura el síndic portaveu d'Esquerra Unida d'aquesta localitat.

José Angel Quero, presentarà una moció i introduirà un recurs per tal d'exigir l'eliminació immediata de totes les petjades del franquisme existents a Elx.

El que resulta paradoxal és com mentre es deixa sense complir aquest article 15 de la Llei de la Memòria Històrica, es nega atorgar nom a carrers i places d'aquesta localitat a persones com Antonio González Beltran o Andreu Castillejos, persones que tant han fet en favor de la cultura i del compromís ciutadà.

El dirigent local invita els il·licitans a visitar la pàgina web www.retiremelfranquisme.com, una iniciativa d'Esquerra Unida del País Valencià per a denunciar i identificar tots els vestigis franquistes existents arreu les comarques valencianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia