Política

“Podem ser a l'agència tributària catalana”

Trias sosté que les grans obres a la ciutat repercuteixen, en positiu, sobre tot el país

També defensa la promoció turística que es fa de la cultura popular

Com es justifica que Barcelona continuï acaparant les grans inversions en detriment d'altres zones del país?
Barcelona és el principal motor econòmic del país. Inversions com ara al port, l'aeroport, la Zona Franca i a l'àrea metropolitana multipliquen el retorn econòmic i generen llocs de treball i, per tant, beneficien a tot el país.
Es posaran més urinaris públics a la ciutat?
Fem una doble aposta: d'una banda, hem incorporat com a condició nova per a les guinguetes la dotació de lavabos públics, així com més dotació als parcs de la ciutat i, de l'altra, també reforcem la presència d'aquests serveis en vista dels grans esdeveniments que hi ha a la ciutat.
Hi ha alguna directriu per a la Guàrdia Urbana que determini amb quina llengua s'han d'adreçar els agents o les multes que han de posar?
La Guàrdia Urbana no té cap directriu que determini cap de les dues coses. No obstant això, els agents del cos de policia barceloní, com és habitual, prioritzen la correcció i la denúncia sobre aquelles actituds que generen inseguretat als ciutadans o sobre aquelles que més molèsties comporten als barcelonins.
Per què cap dels punts d'informació i turisme no disposa d'informació visual o escrita de la cultura popular i tradicional catalana?
La cultura tradicional catalana ocupa un lloc preferent en la promoció turística de la nostra ciutat. El Consorci Turisme de Barcelona incorpora imatges i informació de les nostres festes i tradicions, com, per exemple, la presència dels castellers en cartells i publicacions. També es publica mensualment una agenda de distribució gratuïta amb un ampli recull d'activitats. Així mateix, a les oficines de Sant Jaume i Colom hi ha una mostra d'objectes de record vinculats a la cultura popular i tradicional.
Davant la imminent remodelació del zoo, es planteja la possibilitat de tancar-ne definitivament el delfinari?
El Zoo de Barcelona es planteja la construcció d'un de nou dins del seu recinte. Estarà concebut per assegurar el benestar dels dofins i per transmetre als visitants els valors de la conservació mediambiental.
L'Ajuntament de Barcelona liquidarà els impostos a l'agència tributària catalana?
Amb el projecte Tributs de Catalunya, la Generalitat demana que, amb el temps, grans ciutats com Barcelona s'afegeixin a la iniciativa en matèria de col·laboració de recaptació i de lluita contra el frau. Aquesta possibilitat de col·laboració és perfectament vàlida d'acord amb l'ordenament jurídic actual, i la ciutat de Barcelona estudia, d'acord amb la recent petició del conseller Mas-Colell, adherir-s'hi a través d'un conveni bilateral específic.
Com justifica cobrar l'accés a indrets com el parc Güell i el castell de Montjuïc? A què es destinaran aquests diners?
Són casos ben diferents. Al parc Güell, el que fem és regular l'accés de l'espai monumental del parc per protegir la zona patrimonial. Així rebaixem la pressió turística tant del monument com dels entorns. En el cas de Montjuïc, hi fem un gran projecte patrimonial amb la consegüent i necessària conservació, manteniment, millores i restauració del castell.
S'han previst ajudes perquè la propietat dels immobles pugui fer edificis eficients?
Les convocatòries d'ajuts a la rehabilitació que obre anualment el Consorci de l'Habitatge ja prioritzen els programes de sostenibilitat i eficiència energètica.
Es farà enrere en la puja de tarifes del transport públic?
El transport públic pateix un greu problema de finançament. La falta d'inversió de les administracions, principalment la de l'Estat, darrerament, ha provocat una situació de dèficit que s'ha de solucionar per tal de seguir garantint la prestació d'un servei essencial per als usuaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jesús Naharro
Alcalde d’Abrera (PSC)

“Abrera és una gran cruïlla, que ha d’estar endreçada”

Barcelona
José Andrés Martín
Alternativa en Comú

“La majoria absoluta a Abrera és una anomalia, és personalista”

Abrera

La ròtula de molts eixos viaris

Abrera
ESCÒCIA

El líder escocès i de l’SNP reafirma la urgència de la independència

BARCELONA
VATICÀ

El papa inicia aquest dilluns una gira pel sud-est asiàtic i Oceania

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump defensa legalitzar el consum personal de marihuana a Florida

BARCELONA
EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA