Política

Una trentena d'alcaldes del Bages, Berguedà i Solsonès donen suport a la campanya ‘Signa un vot per la independència'

Els consistoris facilitaran les dependències municipals per a la recollida intensiva d'instàncies dels dies 22 i 23 de març

L'ANC i l'AMI preveuen superar els 1.000 punts de recollida i que la iniciativa arribi al 98,5% de la població

Més d'una trentena d'ajuntaments del Bages, Berguedà i Solsonès participaran en la campanya Signa un vot per la independència, promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els consistoris adherits facilitaran dependències municipals per a la recollida intensiva d'instàncies el cap de setmana del 22 i 23 de març.

Així ho han anunciat aquest dimecres els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent, de Solsona, David Rodríguez, i Sallent, David Saldoni, en un acte a la capital del Bages que ha aplegat més de trenta batlles de les tres comarques.

L'alcalde de Sallent ha destacat que “agrupar la societat civil i les institucions més properes és un pas ferm i definitiu en el procés”. Saldoni ha afegit que “els ajuntaments estan al servei de la voluntat de la ciutadania i al servei de les organitzacions”. Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ha afirmat que “des dels ajuntaments hem d'animar la ciutadania a anar en massa a signar aquest cap de setmana”.

El portaveu de l'ANC Lluís Ballús ha fet una crida als representants polítics perquè “facin el possible per facilitar el vot”. Ballús ha recordat que aquestes “signatures serveixen perquè els polítics puguin declarar la independència en cas d'impossibilitat de la consulta”.

La campanya de Signa un vot per la independència es basa en la recollida d'instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d'una consulta i, en cas que aquesta no sigui possible, perquè la cambra catalana declari la independència de manera unilateral. En el marc de la campanya també s'estan promovent l'aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments.

L'acord entre l'ANC i l'AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98,5% de la població del país, ja que almenys una de les dues entitats té presència a 818 dels 969 municipis catalans. De fet, preveuen que la iniciativa s'estengui a 300 municipis més respecte a l'última acció, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.