Política

POLÍTICA MUNICIPAL

Els edils d'ERC a Palamós passen a ser no adscrits i l'executiva plega en bloc

El portaveu, Dani Reixach, i Miquel Gubert volen acabar el mandat pel compromís amb els votants

Critiquen les “traves” de militants i exregidors

Els dos regidors d'Esquerra a l'Ajuntament de Palamós, Dani Reixach i Miquel Gubert, van anunciar ahir que abandonen la militància del partit, amb els altres sis membres de l'executiva local –en bloc–, cinc militants més i tres simpatitzants. Els edils, però, mantindran l'acta municipal com a no adscrits fins a final de mandat. “És el compromís contret amb els electors que ens van votar”, justificava Reixach a la tarda.

El fins ahir portaveu dels republicans no va donar noms, però va carregar contra “la mal intencionada actuació de certs militants de la secció local, encapçalats per exregidors de la formació”. Reixach va detallar “pals a les rodes” per convocar una assemblea en què s'havia de decidir el cap de llista per a les municipals de 2015, amb l'amenaça d'impugnar-la pel calendari o l'horari. Tot plegat, segons els dimissionaris, mentre han observat altes de militants de poblacions veïnes com Calonge o Vall-llobrega. D'aquí que acusin els crítics de moure's només per “aconseguir una cadira al consistori”.

El grup ha assenyalat cap a l'executiva comarcal –pel “suport incondicional” a l'altre sector– i les “complicitats manifestes” de la regional. Els seus presidents respectius, Jordi Vilà i Josep Maria Rufí, excusaven ahir que les instàncies superiors del partit no poden interferir ni prendre part en debats o pugnes internes de les seccions locals, pel “respecte a l'assemblearisme”.

LA XIFRA

17
baixes
es registraran a la secció d'ERC Palamós i Sant Joan: 14 de militants i tres més d'adherits sense carnet.

LA DATA

10.10.07
va prendre possessió
del càrrec Reixach, arran de la renúncia de Feliu Antúnez per incompatibilitat professional.

Els plans de futur encara són a l'aire

Fins a final de mandat, Reixach i Gubert treballaran “per Palamós i per la consulta”, amb suport dels altres dimissionaris i sense tancar la porta a articular una llista amb vista a les municipals de l'any vinent. Pel que fa al futur de la secció d'ERC, el president de la federació gironina, Josep Maria Rufí, indicava que “cal reorganitzar-la” per als mateixos “reptes immediats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia