Política

L'ANC vol dibuixar una gran “V” entre la Diagonal i la Gran Via de Barcelona el proper 11 de Setembre

L'entitat anuncia la mobilització central de la propera Diada, que simbolitzarà les “V” de “Votar” i “Victòria”

També crida a fer concentracions pel matí davant tots els ajuntaments del país

Una gran concentració dibuixarà una “V” gegant formada per centenars de milers de persones entre l'avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona. Aquesta serà la mobilització principal de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per al proper Onze de Setembre.

L'entitat ha desvetllat a la seva segona assemblea general ordinària, que ha tingut lloc aquest dissabte a Tarragona, els principals actes que convocarà de cara a la Diada del Tricentenari. Amb la gran mobilització ciutadana que unirà les dues principals artèries barcelonines, confluint a la plaça de les Glòries, l'ANC vol simbolitzar les “V” de “Via”, “Voluntat”, “Votar” i “Victòria”.

Pel matí, els catalans estaran convocats a aplegar-se davant tots els ajuntaments del país per demanar als consistoris que cedeixin espais municipals i urnes per a la consulta del 9 de novembre.

L'últim acte de la jornada serà el lliurament de les signatures de la campanya Signa un vot per la independència al Parlament.

Aquestes seran les principals accions d'una Diada que, segons l'ANC, marcarà l'inici “la recta final cap a la consulta”. Per escalfar motors, l'organització també convocarà a fer un mosaic cada cap de setmana de l'estiu per reivindicar que “volem votar i votarem”. I després de la Diada, es farà “una àgora fixa de debat” per “explicar entre tots el país que volem”.

L'Assemblea també ha aprovat el full de ruta per al pròxim any.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha tancat l'assemblea subratllant la necessitat d'internacionalitzar aquesta reivindicació. “Hem d'explicar al món que volem decidir el nostre futur de manera absolutament pacífica i democràtica”, ha demanat. En aquesta línia, ha reiterat la crida a votar els partits que són favorables a la consulta a les pròximes eleccions europees del 25 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia