Política

Trias ofereix mà estesa a Collboni per buscar “col·laboració”

L'alcalde de Barcelona considera que haurien de ser capaços de “fixar línies d'actuació a 10 o 12 anys vista”

El batlle barceloní garanteix que el consistori intentarà buscar facilitats perquè el Barça pugui tirar endavant la reforma del Camp Nou

Els més de 8.500 quilòmetres que separen Barcelona de Medellín no han estat obstacle perquè l'alcalde Xavier Trias, de visita oficial a Colòmbia, s'hagi posicionat sobre dues qüestions peremptòries de l'actualitat de la política local. La primera, i mes candent, és la recent victòria de Jaume Collboni a les primàries del PSC, i que automàticament el converteix en el contrincant del batlle a les properes municipals.

En to respectuós, Trias ha instat el ja cap de llista socialista a “buscar maneres de col·laborar” en qüestions d'interès estratègic de la ciutat, dins la lògica “que cadascú ha de poder marcar el seu perfil”. “Hem de ser capaços de fixar línies d'actuació a 10 o 12 anys vista” ha dit l'alcalde, que també va tenir paraules de reconeixement per Jordi Martí, encara cap de grup del PSC i gran damnificat per la contesa.

Davant la polèmica que ha sacsejat les primàries -la presencia massiva de votants pakistanesos- Trias va ser caut i no va voler opinar, tot i que si va considerar lògica l'elecció de Collboni. “Es molt difícil perdre quan tens el suport de l'aparell” va assegurar, alhora que va avançar que espera trobar-se properament amb el ja candidat per explorar aquestes possibles vies d entesa.

En un altre ordre de coses, el batlle barceloní també ha garantit que el consistori intentarà buscar facilitats perquè el Barça pugui tirar endavant la reforma del Camp Nou, un cop aquesta ha estat aprovada per referèndum. “Hem de veure com la ciutat pot ajudar al club, de la mateixa manera que en el seu dia es va fer amb l'Espanyol” va manifestar. Trias també va vaticinar que no hi haurà una actitud refractària dels veïns “ja que, per a ells, aquest projecte és molt millor que el de l'anterior junta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia